„Banjalučki etno dani“ od 2. do 4. jula

GS
„Banjalučki etno dani“ od 2. do 4. jula

BANjALUKA - Turistička organizacija grada Banja Luka zajedno sa KUD „Piskavica“ i ANIP „Veselin Masleša“ organizuje manifestaciju „Banjalučki etno dani“ koja će se održati od 2. do 4. jula u MZ Donja Piskavica i Banjaluci.

„Banjalučki etno dani“ predstavljaju saradnju dva festivala,“Kozara etno“ i „Festival srpskog folklora“ koje se tradicionalno organizuju u prvoj polovini jula. Učešće na festivalu  uzeće oko 400 učesnika iz četiri zemlje.

Organizatori  manifestacije „Banjalučki etno dani“ saglasni su da sve manifestacije koje nose pečat tradicionalno,odnosno čuvari običaja i izvornog melosa, saberu pod jednu krovnu organizaciju ali pri tome zadržavaju festivalsku autonomsnost što će biti još zanimljivije.

- Cilj ovakvog vida saradnje jeste da se kroz „Banjalučke etno dane“ predstave svi oni koji baštine tradiciju i čuvaju običaje svojih podneblja i krajeva iz kojih dolaze kao i da se ovaj događaj uz medijsku pomoć što više omasovi i privuče veliki broj  posjetilaca – kažu u Turističkoj organizaciji.

Organizatori smatraju da će se na ovaj način, pored manifestacinog turizma, doći do novog turističkog proizvoda kroz kulturni identitet, zaboravljene običaje i gastronomsku ponudu stare krajiške trpeze.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana