Banjalučanin Duško Rožić nesebično pomaže Srbe sa Kosmeta

Aleksandar Stojanović
Banjalučanin Duško Rožić nesebično pomaže Srbe sa Kosmeta

Banjaluka - Naš narod na Kosovu, svetoj srpskoj zemlji, ugrožen je i dužnost svih nas, sa obje strane Drine je da ih ne zaboravimo i da nesebičnom podrškom i humanošću pomognemo najugroženijim da koliko-toliko normalno žive.

Ovim riječima je svoju priču počeo član humanitarne organizacije “Srpska solidarnost hranom” iz Beograda, Banjalučanin Duško Rožić.

Humanitarni rad, organizovanje akcija za pomoć najugroženijim porodicama, skupljanje donacija za djecu iz svih srpskih zemalja su  svakodnevica ovog mašinskog inženjera.

Kako ističe ovaj Banjalučanin, pored posla u struci, najveće zadovoljstvo mu predstavlja humanitarni rad i pomaganje ljudima koji su ugroženi.

- Prateći svakodnevni život Srba na Kosovu putem medija, oduvijek sam želio da im nekako pomognem. Prije osam mjeseci sam saznao za organizaciju “Srpska solidarnost hranom”, kontaktirao sam ih i počeli smo saradnju - ističe Rožić i dodaje da je do sada učestvovao u velikom broju akcija.

Za svaku od njih potrebno je okupiti veliki broj donatora, preduzeća i pojedinaca dobre volje koji su spremni da pomognu ugroženima.

- U današnje vrijeme nije jednostavno pronaći ni preduzeća ni pojedince koji mogu da pomognu. Stoga je neophodna velika posvećenost ovom humanom radu - smatra Rožić.

Članovi organizacije “Srpska solidarnost hranom” najčešće prikupljaju osnovne životne namirnice, školski pribor, odjeću i ostale neophodne potrepštine.

- Pomoć prikupljamo kroz donacije preduzeća, pojedinaca ili sakupljajući novac po školama. Obraćamo se mnogima, često nas odbiju, jer nisu u mogućnosti da pomognu, ali do sada smo svaku akciju priveli kraju - rekao je Rožić.

Organizacija ne pomaže samo Srbima s Kosova, već svima kojima je to najpotrebnije. Tako su krajem prošle i početkom ove godine donirali više od 100 paketića za novogodišnje praznike učenicima Osnovne škole “Mladen Stojanović” iz Bronzanog Majdana, te 50 pari cipela humanitarnoj organizaciji “Mozaik prijateljstva”.

- Najveći broj prikupljenih paketa poslat je na Kosovo, međutim odlučili smo da pomognemo najugroženijim u Republici Srpskoj i veoma smo ponosni na ovu akciju - kazao  je na kraju Rožić.

Nova kuća

Duško Rožić ističe da je u planu prikupljanje novca i neophodnog materijala za izgradnju kuće jednoj porodici na Kosovu.

- Ovom prilikom želim da pozovem sve koji su u mogućnosti da pomognu, jer svaka donacija je dobrodošla, a toj porodici život znači - kaže Rožić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana