Banjalučanin Branislav Dragoljević ljubav života pronašao u Kolumbiji

Igor Pilipović
Banjalučanin Branislav Dragoljević ljubav života pronašao u Kolumbiji

Banjaluka - Da izreka "ljubav ne poznaje granice" nije samo fraza, uvjerio se i Branislav Dragoljević (24), koji je izabranicu svoga srca pronašao u Kolumbiji. Srce kršnog Srbina iz Banjaluke osvojila je Deniz Sančez iz Bogote!

- Svemu je kumovao "Fejsbuk"! Slučajni kontakt pretvorio se u veliku ljubav koja je krunisana brakom. "Virtuelna" veza putem najpoznatije društvene mreže trajala je godinu, a potom sam se zaputio u Južnu Ameriku i sada sam stanovnik Bogote. Ni nekoliko hiljada kilometara nisu me spriječile da pratim svoje srce. Srećan sam sa Deniz - rekao je u razgovoru za "Glas Srpske" Dragoljević.

Priča da ga je Amorova strijela pogodila u februaru 2012. godine dok je spremao ispite.

- Bilo je tri sata ujutro. Dosadilo mi je da učim pa sam poželio da malo odmorim, da na "Fejsbuku" igram bilijar. Kao protivnik pojavila se djevojka iz Kolumbije Deniz Sančez. Pomislio sam "hajde da vidim šta znaju ovi Kolumbijci, kada ih predstavljaju kao opasne igrače i ljude". Tokom igre, uz pomoć internet prevodioca, poslao sam joj nekoliko poruka. Ona je prihvatila razgovor i tako je sve počelo - rekao je Dragoljević.

Ističe da je nakon svakodnevnog dopisivanja, koje je trajalo dva mjeseca, shvatio da mu se Deniz sviđa.

- Bio sam siguran da ću otići da je vidim. Jednostavno mi se svidjela kao osoba i djevojka. Ništa me nije moglo spriječiti da ne odem u Bogotu. Para nisam imao. Radio sam razne fizičke poslove da bih skupio 3.000 maraka koliko mi je trebalo za put - priča Dragoljević.

Da prikupi pare i papire za odlazak u Kolumbiju trebala mu je godina.

- Krenuo sam 20, a već 21. februara 2013. godine stigao u Bogotu. Deniz me je čekala. Naš prvi susret nikada neću zaboraviti! Bilo nam je dovoljno svega tri mjeseca zajedničkog života pa da shvatimo da smo jedno za drugo. Vjenčali smo se 10. maja. To mi je najradosniji dan u životu - kazao je Dragoljević.

Ističe da mu nedostaje porodica, prijatelji i fudbal, Banjaluka i Republika Srpska.

- Uprkos svemu, srećan sam. Ovdje u Kolumbiji, uprkos raznim predrasudama o zemlji narkotika, kriminala i ubistava, započeo sam novi život. Pokrenuo sam sopstveni biznis, proizvodnju veša i dobro mi za sada ide. Deniz mi je veliki oslonac - priča Dragoljević.

Srpska snaha Deniz ne krije da je zaljubljena u muža.

- Najvažnije je da se Branislav i ja volimo - kratko je uz pomoć svog prevodioca za srpski jezik i životnog saputnika poručila Kolumbijka.

Dragoljević je na kraju još rekao da će u najskorije vrijeme dovesti suprugu da obiđu Banjaluku.

Mislili da je šala

Dragoljević priča da su rodbina i prijatelji u početku mislili da se šali kada je rekao da će u Kolumbiju.

- Mnogi su mi se smijali. Majka mi je govorila da izbacim lude ideje iz glave, ali sam bio siguran u svoje namjere. Nisam odustao i sve pokazuje da sam bio u pravu. Kada je sve dobilo ozbiljan tok, onda su i rodbina i prijatelji okrenuli ploču. Sada im je drago zbog Deniz i mene - priča Dragoljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana