Apel iz “Vodovoda”: Slavine presušuju zbog prekomjerne potrošnje vode

A. T.
Apel iz “Vodovoda”: Slavine presušuju zbog prekomjerne potrošnje vode

BANjALUKA -Novi toplotni talas i tropske vrućine doveli su do ekstremne potrošnje vode za piće, što najveće muke zadaje mještanima seoskih i prigradskih naselja, saopšteno je iz “Vodovoda”.

Još su dodali da su pojedina domaćinstva u nekim dijelovima grada imala smanjen pritisak ili su u večernjim časovima potpuno ostajala bez vode.

- Na platou Manjače snabdijevanje vodom je bilo uredno, sa izuzetkom mjesne zajednice Donja Kola - rekli su iz “Vodovoda”.

Prema njihovim riječima, u Gornjoj Piskavici je posebno izražen problem nestašice vode za piće, jer se mještani snabdijevaju sa izvora koji nema dovoljan kapacitet. Pojasnili su da povećana potrošnja vode ne predstavlja toliki problem koliko razlozi zbog kojih do nje dolazi.

- Voda je prvenstveno namijenjena za piće, sanitarne, higijenske potrebe i za napajanje stoke na selima. Problem stvara zalijevanje travnjaka, bašta, osvježavanje dvorišta i punjenje bazena za kupanje - zaključili su iz “Vodovoda” i apelovali na građane da vodu racionalno troše.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana