Snažni aplauzi za Banjalučko studentsko pozorište u Loznici i Užicu

Priredila: Milanka Mitrić
Snažni aplauzi za Banjalučko studentsko pozorište u Loznici i Užicu

Loznica - U okviru manifestacije “Dani Republike Srpske u Srbiji” članovi Banjalučkog studentskog pozorišta imali su zapažen nastup u Loznici, gdje su u Centru za kulturu “Vuk Karadžić” izveli predstavu “Life”, reditelja Aleksandra Pejakovića, a u Užicu u Gradskom kulturnom centru igrali su “Mlijeko” u režiji Slobodana Perišića.

Banjalučko studentsko pozorište već drugu godinu učestvuje na “Danima Srpske u Srbiji” zahvaljujući dobroj saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske.

- Pratim rad Studentskog pozorišta, podržavam ih, jer su izuzetni entuzijasti, imaju dobre rezultate. Predstavljaju Republiku Srpsku ne samo u Srbiji već i u svijetu. Bilo mi je zadovoljstvo da ih ispratim na Internacionalni festival u Južnu Koreju i ugostim u Predstavništvu u Beogradu. Njihove predstave imale su dobar odjek i prošle godine, kao i na ovogodišnjoj manifestaciji - rekao je direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Zadovoljstvo nisu krili ni glumci, a ni publika.

- Biti ponovo u Loznici, Vukovom kraju, i igrati predstavu za ovako divnu publiku, bilo je izuzetno zadovoljstvo - istakla je glumica Radenka Ševa.

Glumac Bojan Kolopić kazao je da je predstava “Mlijeko” ostavila snažan utisak na publiku u Užicu.

- Drago nam je što je tokom cijele predstave publika s pažnjom pratila našu igru. Nisu krili emocije, bilo je i suza, a na kraju veliki aplauz. To nama glumcima mnogo znači - objasnio je Kolopić.

Glumica Jelena Stojaković, koja je i umjetnički direktor Studentskog pozorišta, kazala je da je gostovanje u Srbiji nastavak dobre saradnje ovog pozorišta sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji.

- Mislim da je predstava “Life” dobar izbor, jer je riječ o porodičnoj drami koja obrađuje aktuelne teme i bavi se problematikom mladih, ali i odnosa u porodici. S tim u vezi, posebno me raduje što je sala bila prepuna i što su u publici sjedili pripadnici svih generacija - objasnila je Stojakovićeva.

Reditelj Aleksandar Pejaković naveo je da je Banjalučko studentsko pozorište već dobilo nove pozive da igra i u Srbiji i na mnogim međunarodnim scenama.

- Sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji već više godina intenzivno sarađujemo, ali smo ostvarili čitav niz novih kontakata. Raduje me što je Centar za kulturu “Vuk Karadžić” u Loznici otvorio svoja vrata za naše predstave - naglasio je Pejaković.

Reakcije

- Naša ustanova dobro sarađuje sa Banjalukom i Republikom Srpskom. Sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom imamo potpisan protokol o saradnji. Veseli me dolazak Banjalučkog studentskog pozorišta u Loznicu. I naša publika je divno reagovala na predstavu “Life” i planiramo da ih ponovo zovemo u goste - kazala je direktorica Centra za kulturu “Vuk Karadžić” Snežana Nešković-Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana