Rezultati konkursa Nevid teatra za originalne dramske tekstove 14. marta

Srna
Rezultati konkursa Nevid teatra za originalne dramske tekstove 14. marta

Banjaluka - Rezultati javnog konkursa banjalučkog Nevid teatra za originalne dramske tekstove, u okviru projekta “Obrazovanje kroz igru”, biće objavljeni 14. marta.

Rezultati konkursa, sprovedenog u okviru zajedničkog projekta UN pod nazivom “Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH”, biće objavljeni na internet stranici projekta www.obrazivanjekrozigru.com.

Kulturne raznolikosti u BiH glavna su tema dramskih tekstova mladih autora iz Banjaluke, Brčkog, Zenice, Gornje Kamenice, Nevesinja, Kiseljaka, Jablanice, Visokog, Gradiške i Jajca koji su pisali i o problemima obrazovnog sistema i reformi obrazovanja BiH.

Iz Nevid teatra su saopštili da će najbolje tekstova izabrati višestruko nagrađivan dramski pisac i direktor Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Tanja Šljivar, koja će od 28. do 30. marta u Banjaluci na dramaturškim radionicama sa izabranim autorima analizirati tekstove, istraživati i usavršavati njihovo znanje.

Odabrani dramski tekstovi potom će biti povezani u tekstualnu cjelinu na osnovu koje će nastati interaktivna obrazovna predstava za djecu uzrasta od tri do 11 godina.

Ta predstava će biti izvođena u više gradova u BiH do kraja avgusta.

Nevid teatar je nezavisna profesionalna teatarska trupa osnovana 2009. godine u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana