Predstavom “Klasni neprijatelj” počeli 11. dani pozorišta

Srna
Predstavom “Klasni neprijatelj” počeli 11. dani pozorišta

Mrkonjić Grad - Premijerom predstave “Klasni neprijatelj” Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad otvoreni su 11. Dani pozorišta u ovoj opštini.

Režiser predstave Dubravka Nikolić rekla je sinoć novinarima da je predstava nastala po tekstu Nejdžela Vilijamsa koji je u prvi plan postavio problem rasizma.

“Priča se tiče Londona i engleskog školstva, ali ima određenih paralela koje su i danas aktuelne”, istakla je Nikolićeva.

Nikolićeva, koja je i selektor Festivala, kaže da će u zvaničnom, takmičarskom dijelu biti odigrane predstave “Ko je ovde idiot” Jugoart teatra iz Beograda, “Malo blago” Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke, “Porodične priče” Nezavisne produkcije Banjaluka/Beograd i “Krivica” kolašinskog Korifej teatra.

Najbolju predstavu na Festivalu biraće publika tako što će ih ocjenjivati od jedan do pet.

Ona je dodala da svake godine imaju i prateći program Festivala koji ove godine nosi naziv “Kultura pamćenja”.

“Posljednjeg festivalskog dana, 9. avgusta, u pratećem programu glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Radenka Ševa odigraće predstavu žPriča koja luta svijetomž, a u čast pobjednika Dramska grupa Medicinske škole iz Doboja odigraće predstavu žNadaž”, navela je Nikolićeva.

Predstave se izvode u pozorišnoj sali Kulturnog centra “Petar Kočić”.

Organizator Festivala je mrkonjićko Gradsko pozorište, a pokrovitelj opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana