Predstava "Genetika Glembajevih" otvara Teatar fest "Petar Kočić"

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Premijerom predstave "Genetika Glembajevih" Venka Andonova, u režiji Dejana Projkovskog, u nedjelju, 4. jula, u Narodnom pozorištu Republike Srpske biće otvoren 23. Teatar fest "Petar Kočić".

Predstava će biti odigrana na velikoj sceni sa početkom u 20.00 časova, najavljeno je iz Narodnog pozorišta Srpske.

Iz ove institucije kulture su istakli da će ovaj komad o savremenom dobu gledaoca navesti na razmišljanje o tome koliko čovjek izgubi u borbi za materijalno.

"Nimalo zahvalna današnjica i problemi koje nosi sa sobom, a koji najviše pogađaju porodicu, poslužila je kao inspiracija Andonovu za pisanje romana Genetika pasa iskorišćenog za osnovu dramskog teksta predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

Isprepletenost zla i niskih pobuda, dodaje se, koja navodi na realizaciju bolesnih misli samo je dio onoga što će banjalučka publika imati priliku da vidi na Velikoj sceni Pozorišta.

Provjeren autorski tim, kojeg je okupio reditelj Dejan Projkovski, svojim nastojanjem da našoj publici ponudi predstavu koja pomjera granice viđenog dokazao je da kreativnost i estetika nikada ne zavise samo od vizure i senzibiliteta pojedinca, nego da su uvijek rezultat promišljanja i skupa različitih faktora koji ne smiju biti izostavljeni", navodi se u saopštenju Projkovski se pri radu vodio spoznajom da "laž danas sve više pada u vrednosnom smislu: koliko je savršenija, toliko je gnusnija i moralno odvratnija" i upravo je to prikazao na sceni.

Glumačku ekipu čine Željko Stjepanović, Nikolina Friganović, Zlatan Vidović, Sandra Ljubojević, Goran Jokić, Danilo Kerkez, Smiljana Marinković, Belinda Stijak, Bojan Kolopić, Vladimir Đorđević i Ognjen Kopuz, te studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Pretpremijera predstave biće odigrana sutra, a cijena ulaznice za predstavu "Genetika Glembajevih" iznosi 20 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana