Praznik pozorišta u Mrkonjić Gradu

G.S.
Praznik pozorišta u Mrkonjić Gradu

MRKONjIĆ GRAD - Dani pozorišta, 15. po redu, počinju večeras u 20 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra “Petar Kočić” u Mrkonjić Gradu.

Za četiri festivalske večeri ljubitelji teatra imaće priliku da pogledaju isto toliko pozorišnih ostvarenja glumačkih ansambla iz Ljubljane, Velike Plane, Banjaluke i Laktaša.

Festival će biti otvoren predstavom “Čakanje Godota” Šentjakobskog gledališča iz Ljubljane.

Tokom četiri dana, publika će imati priliku da pogleda i predstave “Mrešćenje šarana” Centra za kulturu “Masuka” iz Velike Plane, “Jedan Pikaso” Akademije umjetnosti univerziteta u Banjaluci i “Seks, laži i divlje guske” Dramskog amaterskog studija “Daske” iz Laktaša.

Direktor festivala Sonja Jovandić rekla je da joj je drago što se tradicija održavanja “Dana pozorišta” nastavlja, dodajući da je kao selektor izabrala predstave koje su u protekloj sezoni obilježile amaterske festivale u regionu.

- Nadam se da će publika biti zadovoljna i da će uživati. Nakon svake predstave biće održan i okrugli sto kada će publika moći da postavlja pitanja glumcima - istakla je Jovandićeva.

Festival je takmičarskog karaktera, a publika će izabrati najbolju predstavu tako što će svaku od njih ocjenjivati od jedan do pet.

Predstave će svakog dana biti igrane od 20 časova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana