Pozorište Prijedor počelo sa pripremom nove predstave

Srna
Pozorište Prijedor počelo sa pripremom nove predstave

PRIJEDOR - Pozorište Prijedor počelo je da priprema predstavu "Sile u vazduhu" koju prema tekstu Nebojše Romčevića režira Slobodan Perišić, izjavio je danas direktor ove pozorišne kuće Zoran Baroš.

"Danas je održana prva proba. Premijeru planiramo za 26. aprila i njome bi trebalo da zatvorimo 15. Međunarodni festival pozorišta "Zlatna vila" koji će u Prijedoru trajati sedam dana počevši od 20. aprila", rekao je Baroš Srni. 

U predstavi igraju glumci Pozorišta Prijedor Dean Batoz, Tatjana Binjaš Batoz, Mirela Predojević, Jelena Seksen, Zorica Jojić, Srđan Knjeginjić i Željko Kasap, te polaznici Omladinskog dramskog studija "Živko Desnica" koji djeluje pri ovom pozorištu Milovan Srdić, Vasilije Pačariz i Helena Milojica. 

"Naša ideja je da i muzika i plakat za ovu predstavu budu vezani za rad Dalibora Popovića Mikše, odnosno da se njegovi akvareli koriste na plakatu, a njegova muzika da dominira u predstavi. O tome ćemo razgovarati sa njegovom porodicom", najavio je Baroš. 

Predstava "Sile u vazduhu" biće četvrta u sezoni 2019/2020, nakon što su premijerno igrani komadi "Nije čovjek ko ne umre" prema tekstu Velimira Velje Stojanovića i u režiji Marka Misirače, "Djeda Mrazova čarolija" prema tekstu Muhidina Šarića i u režiji Željka Kasapa, te "Šovinistička farsa" prema tekstu Radoslava Pavlovića i u režiji Željka Kasapa. 

Slobodan Perišić je glumac i režiser iz Banjaluke. U Pozorištu Prijedor je 2014. godine režirao predstavu "Večera budala" prema tekstu Fransisa Vebera.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana