Pozorišta u Republici Srpskoj počela onlajn emitovanje: Jednim klikom do teatra u kući

Milanka Mitrić
Pozorišta u Republici Srpskoj počela onlajn emitovanje: Jednim klikom do teatra u kući

BANjALUKA - U danima kada je život u svim sferama utihnut, kada je više od svega važno da ostanemo kod kuće, da budemo odgovorni prema sebi i drugima, svijet umjetnosti oživio je na internetu mnogo više nego ranije.

Razgledanje muzeja, galerija, onlajn koncerti i predstave, mnoštvo knjiga, filmova, serija i stripova dostupno je na samo nekoliko klikova.

Brojna pozorišta širom svijeta počela su emitovanje pojedinih predstava na svojim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama. Ovo su učinili i Narodno pozorište Republike Srpske i Dječije pozorište Republike Srpske, a uskoro će početi i Gradsko pozorište "Jazavac", što će svim ljubiteljima ove umjetnosti omogućiti da jednim klikom puste pozorište i u svoju kuću.

Prva predstava koja je emitovana onlajn na zvaničnom "Jutjub" kanalu Narodnog pozorišta RS je komad "Radnička hronika", rađen po tekstu Petra Mihajlovića, u režiji Ane Đorđević. Ova predstava, kao i ostale koje planiraju da emituju dostupne su na zvaničnom "Jutjub" kanalu Narodnog pozorišta RS narednih sedam dana.

Druga predstava koju Narodno pozorište planira da emituje biće prikazana večeras od 20 časova, a u pitanju je "Zoološka priča", po tekstu Edvarda Olbija, u režiji Nikole Kolje Pejakovića, dok će komad "Četrnaesta" biti emitovan u petak, takođe od 20 časova.

Za najmlađu pozorišnu publiku Dječije pozorište Republike Srpske emitovalo je prvu predstavu od tri planirane, a u pitanju je "Crvenkapa", po tekstu i u režiji Živomira Jokovića.

Na zvaničnom "Jutjub" kanalu DPRS večeras će biti emitovana predstava "Ukradeni princ i izgubljena princeza", čije emitovanje počinje od 18 časova, dok će komad "Nismo svi letači" biti prikazan u subotu, takođe od 18 časova.

Gradsko pozorište "Jazavac" objavilo je svoj repertoar, koji će uključiti nekoliko predstava, film i koncert. Večeras od 20 časova biće emitovan koncert Gradskog hora "Jazavac" i Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka.

- Snimci predstava će biti objavljeni na "Jutjub" kanalu Gradskog pozorišta "Jazavac", a linkovi će biti objavljeni na zvaničnim "Fejsbuk" i "Tviter" nalozima našeg pozorišta. Svi snimci biće dostupni sedam dana od dana objavljivanja. Napominjemo da kvalitet snimaka nije tehnički savršen. Hvala na razumijevanju. Ostanite kod kuće i čuvajte jedni druge - naveli su iz "Jazavca".

Na repertoaru ovog pozorišta planirano je emitovanje nekoliko predstava, dok će posljednja predstava biti prikazana 15. aprila.

Narodno pozorište RS

 

"Zoološka priča", večeras u 20 časova

"Četrnaesta", petak u 20 časova

 

Dječije pozorište RS

"Ukradeni princ i izgubljena princeza",  večeras u 18 časova

"Nismo svi letači", subota u 18 časova

 

"Jazavac"

Koncert Gradskog hora "Jazavac" i Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka, večeras u 20 časova

"Ekskurzija" (film), nedjelja u 20 časova

"Vitez iz Vilsonove", 1.4. u 18 časova

"Radovan II/", 5.4. u 18 časova

"Ljubavna slikovnica", 8.4. u 18 časova

"Pita li iko kako je meni?", 12.4. u 18 časova

"Magareće godine", 15.4. u 18 časova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana