Povelja Leotar Nebojši Glogovcu

Agencije
Povelja Leotar Nebojši Glogovcu

Trebinje - Filmom "Ustav Republike Hrvatske", u režiji Rajka Grlića, u kome glavnu ulogu tumači Nebojša Glogovac, u Trebinju je završen Peti festival mediteranskog i evropskog filma.

Glogovac je na zatvaranju u nedjelju uveče rekao da je uloga koju je igrao u novom Grlićevom ostvarenju jedna od najboljih koju je ikada pročitao.

- Kvalitetan scenario i dobra priča sadržana u njemu je bio su razlog da se prihvatim ovako kompleksnog posla - naveo je Glogovac.

Ističe da je srećan svaki put kada dođe u Trebinje i da je ponosan što je iz ovog grada.

Posljednje festivalske večeri prikazan je i treći dio filma "Dobro jutro, komšija".

Selektor i umjetnički direktor festivala Peđa Milojević rekao je da bi dio programa festivala već od naredne godine mogao biti izmješten u gradove susjednih zemalja - Herceg Novi i Dubrovnik.

- Nadamo se da će i neka svjetska imena doći u Trebinje i biti naši ambasadori - kaže Milojević.

Savjet festivala dodijelio je povelju "Leotar" glumcu Nebojši Glogovcu za nemjerljivi doprinos promociji nacionalne kulture Trebinja kroz dugogodišnja glumačka ostvarenja.

Na otvaranju festivala, 7. avgusta, glumcima Igoru Galu i Danici Maksimović uručene su nagrade "Zlatni platan" za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu.

U sedam festivalskih dana publika je imala priliku da vidi više od 20 dugometražnih i kratkih filmova sa prostora bivše Jugoslavije i regiona, a u toku festivala u Trebinju su boravili i glumci Danica Maksimović, Željko Kasap, Domagoj Mrkonjić i drugi.

U okviru manifestacije publika je imala priliku da u galeriji Kulturnog centra pogleda izložbu pod nazivom "Sjećanje na Valtera", koja je posvećena Velimiru - Bati Živojinoviću.

Festival su organizovali Tangram centar iz Beograda i Kulturni centar Trebinje, pod pokroviteljstvom grada Trebinja i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te uz podršku Uprave za dijasporu Srbije. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana