Pet predstava na Danima komeduije

Srna
Pet predstava na Danima komeduije

Bijeljina - Pozorišni festival “Dani komedije” u Bijeljini biće sutra otvoren predstavom Zvezdara teatra “Generalna proba samoubistva”, najavljeno je iz Centra za kulturu “Semberija”.

U ovoj predstavi po tekstu i režiji Dušana Kovačevića igraju Branislav Lečić, Branimir Brstina, Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić.

Od 25. do 30. marta bijeljinska publika imaće priliku da vidi pet predstava u izvođenju pozorišnih trupa iz Srbije i Republike Srpske.

Drugog dana festivala biće igrana predstava “Idealna polovina” po tekstu Milene Depolo u izvođenju glumaca iz beogradske Agencije “Scena”.

Predstava “Bračni parastos” banjalučkog Gradskog pozorišta “Jazavac”, po tekstu Mata Morilja i u režiji Đurđe Tešić, na repertoaru je 27. marta, a u predstavi igraju Snježana Mišić i Aleksandar Blanić.

Čuveno djelo Petra Kočića “Jazavac pred sudom” pred gledaocima će se naći 28. februara u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji Žanka Tomića, a u predstavi igraju Daniel Sič, Ivan Tomić, Ervin Hadžimurtezić i Stevan Mrđenović.

Peta predstava Dana komedije je “Šećer je sitan, osim kad je kocka” beogradskog “Teatra na brdu” u kojoj, po tekstu i u režiji Nikole Pejakovića igraju Andrija Milošević, Sloboda Mićalović, Viktor Savić i Aleksandra Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana