Otvaranje festivala "Kestenburg" 19. februara u Beogradu

Srna
Otvaranje festivala "Kestenburg" 19. februara u Beogradu

BANjALUKA - Internacionalni festival studentskih pozorišta "Kestenburg" biće održan od 19. februara do 19. juna u Beogradu i Banjaluci i tradicionalno će okupiti studentske ansamble iz svih krajeva svijeta, najavili su organizatori.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović izjavio je novinarima u Beogradu da peti po redu "Kestenburg", u organizaciji Banjalučkog studentskog pozorišta, na pravi način pokazuje šta je to umjetnost i šta je to Republika Srpska i pozvao sve one koji vole pozorište da 19. februara dođu u beogradsku halu "Pionir" na svečano otvaranje.

- Tako ćemo započeti sjajnu manifestaciju, a festival će otvoriti naša istaknuta dramska umjetnica Tamara Dragičević, koja će biti i predsjednik selekcije i predsjednik žirija Petog međunarodnog festivala "Kestenburg" - rekao je on.

Urednik festivalskog programa "Kestenburga" Neda Simić Žerajić izjavila je da su prijave za festival stigle sa svih strana, da je u toku njihova selekcija, te da će zvanična selekcija predstava biti proglašena krajem januara.

- Ima mnogo zanimljivih predstava tako da će biti jako teško izabrati. Više od 50 predstava je stiglo - rekla je ona.

Prema njenim riječima, predstave koje bude vidjela publika u Srbiji i Srpskoj nastaviće svoj pozorišni život i u njima će, po završetku festivala, uživati publika na pet kontinenata.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana