Odigrane “Porodične priče”

Srna
Odigrane “Porodične priče”

Mrkonjić Grad - Glumci Nezavisne produkcije Banjaluka/Beograd odigrali su u Mrkonjić Gradu predstavu “Porodične priče”, u okviru manifestacije “Dani pozorišta”.

U komadu, koji je nastao po tekstu Biljane Srbljanović i u režiji Dragana Đedovića, igraju Milica Glogovac, Nemanja Bajić, Duje Martin i Jelena Jandrić.

Jandrićeva je sinoć rekla novinarima da predstava govori o položaju mladih ljudi u današnjem društvu.

“Sve nas zanima kako se mladi kreću, šta rade u slobno vrijeme, kakve su im aktivnosti, koliko su prepušteni sami sebi i kako završavaju njihove sudbine”, navela je Jandrićeva i dodala da je za nju kao studentkinju igranje u ovoj predstavi veliko iskustvo.

Bajić, takođe, student glume u Banjaluci, naglašava da je društvo takvo da ga treba kritikovati kako bi se nešto promijenilo, te da je pozorište tu da ga mijenja.

On je izrazio oduševljenje mrkonjićkom publikom.

“Divno je vidjeti da na jednoj predstavi imate ljude koji se smiju i plaču, to je za mene najveća vrijednost ovog posla kojim se bavimo”, istakao je Bajić.

Osim ove, publika je imala priliku da pogleda predstave “Ko je ovde idiot” teatra “Jugoart” iz Beograda i “Malo blago” Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke, a u takmičarskom dijelu festivala biće odigrana još “Krivica” kolašinskog “Korifej” teatra.

“Dani pozorišta”, koji se u Mrkonjić Gradu održavaju 11. put, počeli su u nedjelju, 4. avgusta, premijerom predstave “Klasni neprijatelj” mrkonjićkog Gradskog pozorišta.

Završnog dana festivala, odnosno sutra, u pratećem programu glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Radenka Ševa odigraće predstavu “Priča koja luta svijetom”, a u čast pobjednika Dramska grupa Medicinske škole iz Doboja izvešće predstavu “Nada”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana