Narodno pozorište Republike Srpske: Revija monodrame otvara sezonu

G.S.
Narodno pozorište Republike Srpske: Revija monodrame otvara sezonu

BANjALUKA - Revijom monodrama, koja će biti održana od 2. do 6. septembra na sceni “Petar Kočić” od 20.30 časova, Narodno pozorište Republike Srpske započinje novu sezonu.

Kako su saopštili iz NPRS sve predstave će izvesti mladi glumci iz klase Jelene Trepetove Kostić koja je i reditelj četiri monodrame.

- Prva monodrama je “O njoj, koja se vraća”, autorke Sofije Ristić, koja će predstaviti umjetnički život i djelo Olge Ilić, srpske glumice s početka 20. vijeka. Olga Ilić je stekla epitet “srpske Sare Bernar”, međutim nije uspjela da ostavi veći istorijski trag u pozorišnoj umjetnosti - rekli su iz NPRS.

Istakli su da je u nedjelju, 3. septembra, na repertoaru je predstava “Besmrtni dečak”, autora Danila Milenkovića, koja govori o životu čuvenog jugoslovenskog pjesnika Miroslava Mike Antića. Publika će moći da vidi različite etape iz Mikinog života, od djetinjstva, ljubavnog i kafanskog života do borbe sa bolešću.

- Ponedjeljak, 4. septembar, rezervisan je za “Drugu stranu istine”, monodramu Dane Poletan, koja priča o životu čuvene Merilin Monro, put do zvijezda preko trnja, od nesrećnog djetinjstva do psihičkog sloma. U utorak, 5. septembra, na sceni “Petar Kočić” imaćemo priliku da gledamo monodramu o Čarliju Čaplinu, “Moj rat”, autora Radeta Kostića. Predstava se bavi bogatim i zanimljivim životom Čarlija Čaplina i vrijednostima koje nikad ne prolaze, kao i vječitom borbom između dobra i zla - objasnili su iz NPRS.

Planirano je da 6. septembra bude odigrana peta predstava, autora Nikole Milakovića, neverbalna monodrama “Marso”, čiju režiju kao i scenski pokret potpisuje Renata Agostini. Inspirisana je sekvencama iz života čuvenog pantomimičara Marsela Marsoa.

Karte su u prodaji na biletarnici Narodnog pozorišta RS od osam do 20 časova radnim danima, a vikendom od 17 časova do početka predstave.

Akteri monodrama su obezbijedili posebnu pogodnost za studente Univerziteta u Banjaluci. Naime, uz predočenje indeksa na biletarnici Narodnog pozorišta RS studenti mogu kupiti ulaznice po cijeni od 4 KM. I. B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana