Narodno pozorište Republike Srpske nagrađeno u Brčkom

M. M.
Narodno pozorište Republike Srpske nagrađeno u Brčkom

Brčko - Na 35. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčko distriktu, koji su se održavali u Domu kulture u Brčkom, Narodno pozorište Republike Srpske osvojilo je ukupno šest nagrada. Stručni žiri u sastavu: Senad Bašić, Danica Maksimović i Ivo Gregurević dodijelio je nagrade za najbolju predstavu, najbolju mladu glumicu, za kostim, za najbolju mušku ulogu i za najbolji dramski tekst.

Predstava “Naši dani” Željka Stjepanovića, u režiji Juga Radivojevića, osvojila je “Zlatnu statuu vijećnice i grada Brčkog”. Glumica Nataša Perić osvojila je nagradu za najbolju mladu glumicu. Priznanje za najbolje kostime pripalo je Jeleni Vidović za kostimografiju u istoimenoj predstavi.

Glumac Ljubiša Savanović jednoglasnom odlukom žirija osvojio je priznanje za najbolju mušku ulogu. Nagrada za najbolji dramski tekst bosansko-hercegovačkog savremenog pisca, statua “Zlatno pero”, pripala je Željku Stjepanoviću, autoru komada “Naši dani”.

Prema odluci žirija publike 35. pozorišnih/kazališnih susreta nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je glumici Miljki Brđanin, za ulogu Koviljke u predstavi “Naši dani”.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini pripala je “Posljednjoj ljubavi Hasana Kaimije” u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana