Mrkonjić Grad: Izvedena predstava "Glasno kao šapat"

Srna
Mrkonjić Grad: Izvedena predstava "Glasno kao šapat"

MRKONjIĆ GRAD - U okviru 14. Dana pozorišta u Mrkonjić Gradu glumci "DIS teatra" iz Banjaluke i Akademskog pozorišta "Krsmanac" iz Beograda odigrali su predstavu "Glasno kao šapat".

Autor i režiser je Novica Bogdanović, koji kaže da je predstava rađena kao omaž velikom književniku Borislavu Pekiću.

"To je priča o slobodi, koliko igramo neke tuđe igre koje su nam nametnute, koliko još uvijek, bez obzira u kojem se sistemu nalazimo, postoje ljudi koji su progonjeni i oni koji imaju potrebu da nekoga progone i neko ko sve to sa strane ili odozgo vidi", rekao je Bogdanović sinoć novinarima.

Glumica iz Beograda Lana Đuričković kaže da igra lik onoga koji goni i da predstavlja "čitav sistem koji goni jednog pojedinca".

Mrkonjićka publika je, osim ove, proteklih dana gledala i predstave "Štembilj" Dramskog studija "Daske" iz Laktaša i "Vija doloris" Centra za kulturu "Masuka" iz Velike Plane.

Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu završavaju se večeras predstavom "Druga sreća" Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Prnjavora.

Organizator Dana pozorišta, koji se održavaju u pozorišnoj sali Kulturnog centra "Petar Kočić", je Gradsko pozorište, a pokrovitelj opština Mrkonjić Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana