Milan Dimić izveo monodramu "Ima neka tajna veza"

Srna
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD - Glumac Milan Dimić izveo je u Mrkonjić Gradu monodramu "Ima neka tajna veza" na otvorenom, koja govori o pjesniku Dušku Trifunoviću.

Dimić je istakao da je predstava nastala kao produkt njegovog rada na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

"Zadatak je bio da oživimo nekog umjetnika, a ja sam izabrao Trifunovića jer je njegov život bio vrlo specifičan i bogat. I ja sam rodom iz okoline Sarajeva i nije mi bilo teško da mu se približim", rekao je novinarima Dimić.

On je dodao da je ovo 47. izvođenje predstave, koju je do sada pogledalo više od 10.000 ljudi.

"Stavio sam u prvi plan čovjeka kome materijalno nikad nije značilo, kome je bilo bitnije druženje i često ponavljam da je ovo jedna duševna monodrama", istakao je Dimić.

Predstava "Ima neka tajna veza", koja je sinoć izvedena, samo je jedna u nizu aktivnosti u okviru manifestacije "Ljeto u Mrkonjić Gradu", koja je počela u nedjelju, 20. juna, predstavom "Ostajte ovdje" Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad.

Manifestacija "Ljeto u Mrkonjić Gradu" trajaće do 20. septembra i u okviru nje će biti organizovane pozorišne predstave za djecu i odrasle, škole sporta, izložbe, tradicionalne manifestacije, te mnogo druženja i korisnih aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana