Kočićev "Jazavac" na Romaniji

Srna
Foto: Ilustracija

SOKOLAC- Glumci Beogradskog dramskog pozorišta odigraće na Sokocu 24. januara pozorišnu predstavu "Jazavac pred sudom" u dva termina, najavljeno je iz Zavičajnog udruženja "Romanija" iz Beograda.

Koordinator Zavičajnog udruženja za Republiku Srpsku Milan Jolović Legenda rekao je novinarima da će Sokočani moći bespatno pogledati pozorišnu predstavu rađenu prema najpopularnijem djelu srpskog pisca Petra Kočića.

Predstava će biti izvedena u Parohijskom domu Crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu od 17.00 časova za djecu i od 20.00 časova za odrasle.

U ovoj pozorišnoj predstavi igraju Daniel Kovačević/Đorđe Marković, Jakov Jevtović/Vladimir Tešović, Dejan Stojaković i Mihailo Laptošević, koji je i režiser predstave.

Jolović je naglasio da je Zavičajno udruženje "Romanija" obećalo pomoć i sokolačkom Domu zdravlja "Dr Ljubomir Ćeranić", kome nedostaje medicinska oprema.

On je naglasio da je Udruženju u Beogradu dostavljen spisak neophodne opreme za ovu ustanovu primarne zdravstvene zaštite, a kao prioritet je navedena nabavka RTG aparata te biohemijskog i hematološkog analizatora. Zavičajno udruženje "Romanija" obnovilo je rad sredinom maja u Beogradu.

Okuplja ljude porijeklom sa područja opština Sokolac, Rogatica, Pale i Han Pijesak, sa ciljem očuvanja identiteta, održavanja bližih veza sa rodnim krajem, te afiramacije ekonomskih, kulturnih i drugih odnosa Republike Srpske i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana