Jubilarni Novi tvrđava teatar od 25. do 30. avgusta

G.S.
Jubilarni Novi tvrđava teatar od 25. do 30. avgusta

NIŠ - Ovogodišnji festival Novi tvrđava teatar, u svom desetom izdanju od 25. do 30. avgusta, pod vedrim nebom ambijenta Vile Stanković u Čortanovcima, pozorišnoj publici ponudiće pet predstava u takmičarskoj konkurenciji i završnu, u čast nagrađenih.

U Srpskom narodnom pozorištu ovo su potvrdili Vida Ognjenović, umjetnička direktorka i selektorka, Milovan Filipović, direktor drame SNP, i Vuk Miletić, izvršni producent.

- Imamo deset godina iskustva i potrudili smo se da repertoar bude raznovrstan, a jedini kriterijum u izboru bio je dobra predstava. Predstave za jubilarni festival su birane s namjerom da oduševe našu festivalsku publiku - navela je Vida Ognjenović.

Svako festivalsko veče predstave će počinjati u 20 časova, a u petak, 25. avgusta, otvoriće ga predstava "Poetesa", po tekstu i u režiji Vide Ognjenović i u korpodukciji festivala sa Srpskim narodnim pozorištem i Evropskom prestonicom kulture.

"Kabare Jugoslovenke" Ivana Lea Lema, splitskog reditelja i pisca, u saradnji sa subotičkim ansamblom je otvoren dramski kabare u kom je drama oslobođena dijaloške stege - naveli su organizatori.

Treće festivalsko veče je na repertoaru "Razvojni put Bore Šnajdera" Aleksandra Popovića u režiji Egona Savina i izvođenju JDP, zatim slijedi "Što na podu spavaš", Kokana Mladenovića u koprodukciji SNP-a, pozorišta Gavela i NP Sarajevo, i za kraj takmičarskog dijela monodrama "Frankamente", projekat glumice i rediteljke Petre Blašković, u produkciji Istarskog narodnog kazališta, Gradskog kazališta Pula.

Završno veče festivala, 30. avgusta, u čast nagrađenih biće izvedna monodrama "Neodustajanje" Marije Medenice, Saveza dramskih umjetnika Vojvodine i SNP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana