Izvedena Malograđanska svadba u Mrkonjić Gradu

Srna
Izvedena Malograđanska svadba u Mrkonjić Gradu

Mrkonjić Grad - Četvrte festivalske večeri, na 9. Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu, glumci pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke odigrali su predstavu "Malograđanska svadba".

Predstava je nastala po tekstu Bertolda Brehta, a u režiji Radoja Čupića.


Glumica Cvijeta Mučalica, koja igra ulogu mlade, kaže da predstava govori o malograđanštini koja je karakterna osobina onih koji žive u sredinama gdje se svi poznaju i gdje postoji utakmica u tome čije će šta biti bolje.

"Malograđanština, bar kod nas u Srbiji je danas baš uzela maha. Sa ovom predstavom smo osvojili brojne nagrade, nedavno smo bili najbolji i na Festivalu festivala u Trebinju", rekla je Mučalica.

Osim ove predstave, za vrijeme Dana pozorišta Mrkonjićani su gledali i predstave "186. stepenik" Studentskog pozorišta sa Pala, "Đavolja posla" Teatra fedra iz Bugojna, te "Osmi dan" DIS pozorišta mladih iz Banjaluke.

Peti dan, večeras će biti proglašena pobjednička predstava, a u čast pobjednika članovi Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad odigraće predstavu "Kad telefon zazvoni".

Publika će donijeti sud o najboljoj predstavi. Organizator festivala je Gradsko pozorište Mrkonjić Grad, a pokrovitelj opština.

Manifestaciju su pomogli i mnogi drugi privredni subjekti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana