Grad pozorište priprema novu predstavu u Gradiškoj

Srna
Grad pozorište priprema novu predstavu u Gradiškoj

Gradiška - Glumci "Grad pozorišta" Gradiška Draško Vidović i Admir Mešić narednih dana počinju rad na novoj predstavi "Kumovanje, ludom radovanje", koju prema tekstu beogradskog pisca Ivana Panića režira Zlatan Vidović.

Glumac Draško Vidović, koji je i direktor "Grad pozorišta", rakao je na današnjoj konferenciji za novinare da će predstava biti premijerno izvedena krajem maja ili početkom juna u Kulturnom centru u Gradišci.


On je naveo da originalni tekst Ivan Panića nosi naziv "Kume izgore ti" i ima dva dijela. Kako im takav tekst nije "bio po mjeri", adaptirali su ga i spojili u jedan pod radnim naslovom "Kumovanje, ludom radovanje".

Režiser predstave Zlatan Vidović istakao je da je riječ o komediji koja govori o dva kuma, od kojih je jedan tipičan primjer uspješnih biznismena-političara koju su školu završili usput, a drugi školovani inženjer koji se nije snašao u novim sistemima vrijednosti.

"Riječ je o društveno angažovanom pozorišnom komadu sa mnogo humora, koji proizilazi iz odnosa dva lika", rekao je Vidović i dodao da sebe ne može nazvati režiserom, već glumcem Narodnog pozorišta Republike Srpske, koji je svoje prve glumačke korake napravio u gradiškom pozorištu.

On je rekao da je njegov savjet da "Grad pozorište" upravo radi predstave sa dva do tri glumca, sopstvenim glumačkim snagama, koje ne zahtijevaju puno novca za produkciju.

Glumac Admir Mešić je naveo da "Grad pozorište" mora da traži način da svojim predstavama ispriča dobre priče, da pri tome ne budu jeftine tezge, ali da istovremeno produkcijski ne budu zahtjevne.

Dirktor Kulturnog centra Gradiška Željko Blagojević rekao je da dvije premijerno izvedene predstave u samo šest mjeseci dokazuju da "Grad pozoriše" radi profesionalno i da im je Kulturni centar svim svojim resursima na rapolaganju.

"Grad pozorište" Gradiška osnovano je 2008. godine, a predstava "Kumovanje, ludom radovanje" biće njihov deveti profesionalni pozorišni komad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana