Deset godina rada “Grad pozorišta” Gradiška: Za jubilej nova predstava “Ljubav”

Milan Vujić
Deset godina rada “Grad pozorišta” Gradiška: Za jubilej nova predstava “Ljubav”

Gradiška - Glumci “Grad pozorišta” Gradiška Draško Vidović i Admir Mešić počeli su sa radom na novoj predstavi “Ljubav”, koju po tekstu Mareja Šizgala režira Zlatan Vidović.

Direktor “Grad pozorišta” Draško Vidović istakao je da će predstava biti premijerno izvedena krajem septembra u Kulturnom centru u Gradišci, a da u njoj glume Admir Mešić i Đorđe Janković iz Gradiške te banjalučka glumica Miljka Brđanin.

- U deset godina rada “Grad pozorišta” imali smo deset premijera, pet amaterskih premijera, nekoliko koprodukcija i predstava drugih pozorišnih kuća i vjerujem da će i ova predstava biti dobro primljena od strane publike, jer se komedija bavi muško-ženskim odnosima - istakao je Vidović.

Zlatan Vidović, koji je režiser ove predstave, a režirao je i prethodnu predstavu “Kumovanje, ludom radovanje”, ističe da je ljubav u današnje vrijeme zapostavljena i gubi svoj značaj, pogotovo kod mladih ljudi, a upravo o tome govori predstava “Ljubav”.

- Pokušaćemo da napravimo jednu vrstu kabaretske predstave uz muzičku podršku Angela Božića - rekao je Vidović.

Glumac Admir Mešić ističe da u predstavi glumi švercera koji dolazi do para na razne načine, a u svojoj materijalnoj sigurnosti pokušava da pronađe ljubav koja mu nedostaje.

- Zaista se nadam da ćemo napraviti odličan posao i mislim da će ovo biti možda i najbolja predstava do sada - istakao je Mešić.

“Grad pozorište” Gradiška osnovano je 2008. godine, a predstava “Kumovanje, ludom radovanje” bila je njihov deveti profesionalni pozorišni komad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana