Banjalučko studentsko pozorište obilježava jubilej u Narodnom pozorištu u Beogradu

Srna
Banjalučko studentsko pozorište obilježava jubilej u Narodnom pozorištu u Beogradu

BEOGRAD - Banjalučko studentsko pozorište obilježiće 45. godina postojanja u ponedjeljak, 13. juna u Narodnom pozorištu u Beogradu, svečanim izvođenjem predstave “Noć bogova”, autora Mire Gavrana, najavljeno je danas iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Pozorišna predstava u režiji Marka Manojlovića biće izvedena u 20.30 časova na sceni Narodnog pozorišta “Raša Plaović”, a nastupiće glumci Vojin Ćetković u ulozi francuskog kralja Luja Četrnaestog, Dejan Lutkić u ulozi dvorske lude i Nebojša Ilić u ulozi pisca Molijera.

Predsjednik Skupštine Banjalučkog studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković i predstavnik uprave Narodnog pozorišta u Beogradu, nakon predstave, uručiće Ćetkoviću nagradu “Zlatni indeks” Banjalučkog studentskog pozorišta.

Jubilej Banjalučkog studentskog pozorišta obilježen je i u Banjaluci 19. februara svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Kako se navodi u saopštenju, Banjalučko studentsko pozorište je kroz skoro pet decenija postojanja postalo respektabilno i zauzelo mjesto ne samo u ovdašnjoj kulturi, već i u svijetu.

Svečanosti u Beogradu će prisustvovati i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je pružilo finansijsku i organizacionu podršku beogradskom obilježavanju 45. godišnjice Banjalučkog studentskog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana