21. "Lut fest": Lutkari iz Niša oduševili mališane u Istočnom Sarajevu

Srna
Foto: Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Glumci Pozorišta lutaka iz Niša oduševili su mališane u Istočnom Sarajevu predstavom "Vuk koji je ispao iz knjige" u režiji Dragoslava Todorovića, a koja je izvedena u okviru 21. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut fest".

Direktor festivala Vitomir Mitrić rekao je Srni nakon predstave, koja je izvedena sinoć u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, da su djeca bila oduševljena pričom o strašnom vuku koji je slučajno ispao iz police sa knjigama u sobi gdje drijema veliki mačak.

- Bježeći od tog mačka, vuk pokušava da se vrati u svoju knjigu, ali se ne uklapa ni u jednu priču. U priču o ovčici Aski, vuk je stigao prerano, potom je napravio zbrku sa staklenom cipelicom u bajci o Pepeljugi, zatim je neslavno prošao u mačevalačkom obračunu iz priče o tri musketara, pa je naljutio barona Minhauzena i zamalo da ga na kraju ne pojede veliki kineski zmaj - i sve to veoma je veselilo mališane koji su uživali u ovoj predivnoj lutkarskoj priči - naveo je Mitrić.

U takmičarskom dijelu programa Festivala večeras će u 18 časova u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo predstavu "O nježnosti" izvesti glumci Pozorišta lutaka Mostar.

U pratećem dijelu programa, danas od deset do 12 časova planirana je kreativna radionica "Lutka je glumac", koju vodi Ankica Avramović, dok je za 17.00 časova predviđen onlajn master klas "Lutkarstvo u vrijeme kovida", koji će putem interneta iz Bugarske voditi poznati režiser i profesor Kostantin Karakostov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana