Veliki hit pokojnog Džeja iza sebe krije tužnu istinu

GS
Veliki hit pokojnog Džeja iza sebe krije tužnu istinu

Pokojni pjevač Džej Ramadanovski je veliki dio djetinjstva proveo u popravnom domu, međutim, nije bilo poznato da je upravo u toj ustanovi i nastao jedan od njegovih najvećih hitova „Nedelja“ uz koju je kasnije i ispraćen na vječni počinak.

Pjesma „Nedelja“ je autobiografska, objavljena je 1991. godine na albumu „Ko se s nama druži“, a pjevač je jednom prilikom u medijima ispričao sve o njenom istorijatu i tužnoj prošlosti u kojoj je nastala.

- U to vrijeme, kad smo radili Futa i ja, falio nam je refren. Za refren pjesme „Nedelja“ sam kriv ja, ispričao sam Marini Tucaković svoju priču iz popravnog doma. Kao klinac, kad sam bio dobar, davali su mi dozvolu da idem kući, a ukoliko nisam, ostajao sam u domu - rekao je on tada i dodao:

- Ta „Nedelja“ govori o meni samom, kada nisam dobio dozvolu da izađem, a Marina je za deset minuta napisala refren – govorio je iskreno pokojni pjevač, prenosi Novosti Magazin.

Podsjetimo, Džej je preminuo 6. decembra 2020. godine, a svijet je napustio baš u nedjelju. Njegova želja je bila da bude ispraćen uz muziku, pa je dvadeset violina za posljednje zbogom na groblju zasviralo pomenutu pjesmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana