Sastav “Rebel star” predstavio studijsko ostvarenje “Sedmo nebo”: Ogledi o životu i društvu

Branislav Predojević
Sastav “Rebel star” predstavio studijsko ostvarenje “Sedmo nebo”: Ogledi o životu i društvu

BEOGRAD - Kultni rok sastav “Rebel star” predstavio je sedmi studijski album “Sedmo nebo” sa četrnaest novih pjesama, koje su u isto vrijeme ogledi o životu, društveni komentar i oaze sreće i ljubavi.

Dvije godine od izlaska albuma “Početak i kraj”, koji je snimljen sa kompletnom zagrebačkom postavom koju je Milan Glavaški okupio oko sebe, bend se dodatno definisao i zbližio kroz probe i koncerte i sada su tu Milan (glas i gitara), Zvonka Obajdin (klavijature i vokal), Daniel Rodik (gitara i lapstil gitara), Ernest Džananović (bubanj) i Goran Ritoša na basu. Ta ekipa pojačana producentima Urošem Milkićem i Željkom Markušem i gostima Vladom Marinovićem (gitara) i Dušanom Petrovićem (duvački instrumenti) snimila je tokom desetak kompleksnih majskih dana u “Daun der” studiju u Beogradu kompletan album.

Frontmen benda, gitarista i tekstopisac Milan Glavaški kaže da je novi album rezultat sazrijevanja benda.

- “Sedmo nebo” je dokument o sazrevanju. Bavimo se novom realnošću sveta i društva u kojima živimo. Otvaramo ozbiljne teme koje s velikom energijom prati opasno razrađen bend. To je fotografija na kojoj izgledamo malo starije, iz jednog ugla srećno, iz drugog tužno ali uvek svesno - rekao je Glavaški.

Pjesme na albumu su raznolike i po tempu i po emociji, znalački odsvirane, majstorski sklopljene i kao i uvek na albumima grupe tu ima svega, od luzerskih himni “Mesec”, “Sve od sebe”, do dominantne introspektivne metafizike “Ogledala”, “Metar pepela”, “Zemlja od suza”, “San na jezeru”, “Prolećna jutra”, “Smog”.

Klavijaturista i vokal Zvonka Obajdin kaže da je svaka pjesma druga karta u špilu.

- Album je poput špila karata, svaka je pjesma drugačija, a ipak čine cjelinu. Igrali smo se dok smo ga pravili ali je svejedno ozbiljan ko presudna partija - rekla je Obajdinova.

Dizajner omota i svih grafičkih elemenata benda je Andrej Dolinka. Album je dostupan na svim digitalnim platformama, kao i na Bandkemp i “Jutjub” kanalu benda, a tokom jeseni biće objavljen i na CD-u i ploči kao zajedničko izdanje grupe “Pop depresije” i “Mast produkcije”.

Prvi singl “Mesec” bend je objavio početkom ljeta, a za kraj ljeta zajedno s albumom u svijet ide i drugi video, ovog puta za “Ponoć”, u režiji Dinka Čvorića Doringa.

Tokom snimanja albuma, producent i snimatelj Uroš Milkić snimio je više sati video-materijala koji će postati dokumentarac “Sedmo nebo”.

Karijera

Sastav “Rebel star” definitivno je jedan od najkvalitetnijih rok bendova sa ovih prostora, koji sviraju “inteligentni pop” sa primjesama kantrija i amerikane. Grupa koja već godinama ima vjernu publiku, sa kojom uzajamno gradi izuzetno prisan i poseban odnos, najpoznatija je po svom osnivaču i frontmenu Milanu Glavaškom (“Eva Braun”, “Popsajkl”). Postava benda se tokom godina često mijenjala, a od prošlog albuma “Početak i kraj”, osim Milana, kompletna ekipa u grupi je iz Zagreba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana