Rok legende objavile spot za numeru “Smoke on the Water” (VIDEO)

B.P.
Rok legende objavile spot za numeru “Smoke on the Water” (VIDEO)

LONDON - Legendarna pjesma “Smoke on the Water”” benda “Deep Purple” konačno ima oficijalni video-spot, jer je klasik iz 1972. dobio vizuelnu verziju u čije je stvaranje umješan sin Frenka Zape.

U sklopu obilježavanja luksuznog reizdanja šestog albuma benda “Machine Head”, koje izlazi 29. marta, bend je objavio novi video za svoj kultni hit, koji sadrži remiks Dvizila Zape.

Animirani video, koji je osmislio čuveni studio “Šiba Film”, bilježi priču o tome kako je pjesma zamišljena, u režiji Dana Giblinga i Luka Mekdonela. Naime, 4. decembra 1971. Frenk Zapa svirao je Monterej kazinu u Švajcarskoj i tokom izvođenja numere “King Kong”, neko iz publike je ispalio signalnu raketu na drveni krov dvorane, što je izazvalo plamen i požar u čuvenom kazinu.

Pjevač grupe “Deep Purple”, Jan Gilan bio je u publici i gledao posljedice požara, što je pretočio u čuvene stihove. U to vrijeme njego sastav je takođe bio u Montreju kako bi snimio neke pjesme u mobilnom studiju za snimanje koji je iznajmio od “Rolingstonsa”, pa je gitarista Riči Blekmor, iskoristo stari rif sa proba jer im je nedostajala jedna pjesma za album…i ostalo je istorija…

Podsjećamo hard-rok legende sviraju ovog ljeta u Beogradu na stadionu Tašmajdan 13. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana