Rok legende “AC/DC” kreću na evropsku turneju nakon osam godina (VIDEO)

Branislav Predojević
Rok legende “AC/DC” kreću na evropsku turneju nakon osam godina (VIDEO)

LONDON - Poznati australijski hard - rok bend “AC/DC” najavio je evropsku turneju "Power Up", nazvanu po njihovom najnovijem studijskom albumu.

Bend će u okviru turneje održati 21 koncert širom Njemačke, Italije, Španije, Holandije, Austrije, Švajcarske, Engleske, Slovačke, Belgije, Francuske i Irske. Ova serija koncerata biće prva evropska turneja benda u poslednjih osam godina, a nastupiće na nekim od najvećih stadiona širom kontinenta.

Ulaznice će biti dostupne u prodaji od 16. februara 2024. u 10 časova, saopšteno je na veb sajtu grupe.

Sastav “AC/DC” imao je prvi nastup 31. decembra 1973. u noćnom klubu Čekers u Sidneju, Australija,što je bio početak karijere jednog od najuticajnijih rok bendova u istoriji, sa više od 200 miliona prodatih albuma širom svijeta.

Album  "Back In Black" je među najprodavanijim albumima  u istopriji i treći najprodavaniji album bilo kojeg izvođača sa globalnom prodajom od 50 miliona primjeraka. Tokom karijere sastav je izdao 18 studijskih albuma i odsvirao hiljade koncerata širom planete, preživjevši brojne probleme i personalne promjene, uključujući i smrt prvog pjevača Bona Skota i jednog od osnivača benda, ritam gitariste Malkolma Janga.

U čast 50-godišnjice postojanja bend će nastupiti u postavi Angus Jang (gitara), Brajan Džonson (vokal), Stivi Jang (ritam gitara), Met Laug (bubnjar) i novi basista Kris Čejni. Turneja počinje u Glezenkirhenu, u Njemačkoj, 17. maja i završava se tri mjeseca kasnije, 17. avgusta u Dablinu a dvije najbliže destinacije domaćoj publici su Beč (23. i 26. jun) i Bratislava (21. jul).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana