Preminuo legendarni bubnjar Erika Kleptona VIDEO

G.S.
Preminuo legendarni bubnjar Erika Kleptona VIDEO

Preminuo je kultni bubnjar Džim Gordon, koji je postao poznat po svojoj povezanosti sa legendarnim rok zvijezdama i ozloglašen zbog osude za ubistvo.

Džim Gordon umro je u ponedjeljak u 77. godini nakon borbe sa mentalnom bolešću.

Gordon, koji je bio bubnjar Erika Kleptona u "Derek and the Dominos", preminuo je prirodnom smrću u Kalifornijskoj medicinskoj ustanovi u Vakavilu dok je služio kaznu.

Karijeru je započeo 1963. godine kao sedamnaestogodišnjak u bendu "The Everly Brothers " i ubrzo se probio na sceni Los Anđelesa. Snimao je albume sa Litl Ričardom, Džinom Klarkom, bendom "The Beach Boys " i drugima, a na vrhuncu karijere bio je toliko zaposlen da je u jednom danu svirao u tri različita grada. Dešavalo se da ujutru bude u Los Anđelesu, po podne na koncertu u Las Vegasu, a uveče u San Dijegu, nakon čega bi se vratio u Los Anđeles.

Često je nastupao s legendarnim Erikom Kleptonom, a osim bubnjeva, ponekad je svirao i klavir. Upravo je Gordon zaslužan za hit pjesmu "Layla", koju je snimio sa Kleptonom, s kojim je kasnije obišao čitav svijet. Radio je sa nekoliko drugih kultnih muzičara kao što su Džon Lenon, Džordž Harison, Alisa Kuper...

Njegova karijera naglo je stala u junu 1983. godine nakon što je Gordon brutalno pretukao i nasmrt izbo nožem svoju 72-godišnju majku.

Nakon ubistva dijagnostifikovana mu je šizofrenija prije nego što je osuđen na 16 godina zatvora. Kazna mu se produžavala, a navodno je naglasio kako ne namjerava da napusti zatvor.

Poslije nekoliko saslušanja na kojima se nije pojavio bilo je jasno kako je njegova lična odluka da ostane doživotno u zatvoru.

Od 2020. godine služio je kaznu u medicinskom i psihijatrijskom zatvoru u Vakavilu u Kaliforniji.

Prije dijagnoze imao je dugu istoriju mentalnih bolesti i jednom trenutnu napao je svoju tadašnjuj djevojku Ritu Kolidž 1970.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana