Predstavljena nova pjesma i spot o Kosmetu “Poleteo soko sivi”

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - U Beogradu je danas predstavljena pjesma i video-spot o Kosmetu “Poleteo soko sivi” u izvođenju glumca Milana Vasića, čiju realizaciju je podržala Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Direktor Kancelarije Petar Petković zahvalio je Vasiću što čuva zapis o Kosovu i Metohiji.

“Mnoge pesme su ispevane o Kosovu i Metohiji i sudbini srpskog naroda na onom mestu gde se vekovima nebo i zemlja dodiruju i gde se svakoga dana stradanje i radost življenja susreću. Ne može svako da peva o Kosovu i Metohiji. Mogu da pevaju samo oni koji su se napojili vode sa Šar planine, kolo igrali u porti Gračanice, molili se Joanikiju Devičkom i zaplakali na Gazimestanu”, rekao je Petković.

Obraćajući se Vasiću, Petković je naveo da ima “jedno momče sa Kosova”, koje je uspjelo da donese svu uzvišenost kosovsko-metohijskih pjesama i da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomogla da svjetlost dana ugleda i istoimena pjesma, koju je, takođe, izveo Vasić, a koja je odavno ušla u srce i dušu naroda južne srpske pokrajine, ali i cijelog svijeta.

Petković je izrazio nadu da će “ovaj soko sivi” da poleti prema nebu i pronese glas o Kosovu i Metohiji.

“Pođednako je važno da danas, zajedno sa kućama, putevima, bolnicama, gradimo i naše duhovne građevine na Kosmetu, koje nam natapaju srce i dušu, ne samo suzama nego i radošću i to je ono što nam svima treba u ova izazovna vremena”, poručio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Glumac Milan Vasić naglasio je da je najnovijom pjesmom želio da se “oduži Kosovu i Metohiji za prelepo detinjstvo”.

“Želim da sačuvam tu melodiku sa Kosova i Metohije. Ako nećemo mi, ko će Želeo sam da prenesem šta znači porodica, ognjište, vera, koreni - jer bez toga ne postojimo. Imam tu neku misiju da svake godine snimim po jednu pesmu za moj narod, da onima koji ne znaju gde su naše svetinje dočaram lepotu Kosmeta i da požele da odu tamo. Mislim da smo svi zajedno uspeli da napravimo ono što smo želeli”, istakao je Vasić.

Autori kompozicije “Poleteo soko sivi”, čiji je spot od danas dostupan na kanalu na “Jutjubu”, jesu Dejan Aksić, Dragan Nikolić i Miroljub Jevtić, u Aksićevom aranžmanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana