Povratak banjalučkog benda “Revolt” uz pjesmu “Građanin Iks”: Zaokružena priča o kreativnom putu VIDEO

G.S.
Povratak banjalučkog benda “Revolt” uz pjesmu “Građanin Iks”: Zaokružena priča o kreativnom putu VIDEO

BANjALUKA - Banjalučka grupa “Revolt” okončala je intenzivan period kreativnog stvaranja i sviranja, koji je kao rezultat donio najnoviju pjesmu “Građanin Iks”, ali i najavu EP izdanja, kao i koncertnih promocija.

Premda su koncertne aktivnosti izostale zbog okolnosti vezanih za pandemiju, bend je odlučan da svoje dostignuće ovog perioda pretoči u novi mini album, odnosno EP, nazvan “Kontrakcije”.

- “Kontrakcije” će činiti pet originalnih pjesama, snimljenih u različitim intervalima, koje pružaju uvid u kreativni put “Revolta” tokom ovog izazovnog perioda. Pored već objavljenih numera “Snovi”, “Zemlja”, “Antagonist” i “Bijes je dar”, najnovija pjesma “Građanin Iks” doprinijela je kompletiranju ovog izdanja - navode iz benda.

Iako su se suočili sa izazovima poput globalne pandemije i nekim promjenama unutar benda, “Revolt” nije stao sa stvaranjem muzike. Bend planira da do kraja ove godine promoviše “Kontrakcije” serijom koncertnih nastupa, počevši od Banjaluke, a detalji će biti uskoro dostupni.

 

- “Revolt” je doživio i nove personalne promjene pa je sada sa nama Denis Selimović, kao bubnjar benda. Ostatak benda ostaje nepromijenjen, a “Revolt” već intenzivno radi na novim pjesmama za svoj predstojeći album - dodaju iz benda.

“Revolt” je nastao 1995. godine, a pored albuma “U kući bola” (2000), zastupljeni su na nekoliko kompilacija. Grupa je kroz razne faze postojanja svirala širom regiona, ali i u nekoliko zemalja Evrope.

“Revolt” danas čine Draško Kremenović (vokal), Bojan Dakić (vokal), Milan Tica (gitara), Dejan Savić (gitara), Karlo Tomić (bas gitara) i Denis Selimović (bubanj).

Numera “Građanin Iks” dostupna je na zvaničnom “Jutjub” kanalu grupe “Revolt”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana