Posthumni album Leonarda Koena na prvom mjestu svjetskih top-lista

Agencije
Posthumni album Leonarda Koena na prvom mjestu svjetskih top-lista

Posthumni, novi album “Thanks fot the dance“ Leonarda Koena debitovao je na prvom mjestu top-liste najboljih albuma u umjetnikovoj rodnoj Kanadi. Širom svijeta album je prigrljen sa najtoplijim recenzijama, a izdvaja se, već sada, kao divna posveta Koenovoj zaostavštini.

Leonard Koen jedna je od najdugovječnijih kulturoloških ikona moderne istorije. Njegova muzika, poezija i proza, umjetnost uopšte, nastavljaju da imaju uticaj i da inspirišu publiku širom svijeta.

Album "Thanks fot the dance" je zaposjeo prva mjesta na top-listama najboljih albuma u Belgiji, Danskoj, Njemačkoj, Holandiji, Norveškoj i Švajcarskoj.

Mini-dokumentarac “The story of Thanks fot the dance” sadrži intervjue s producentom (Adam Koen), snimateljem (Majklom Čejvsom), kao i onima koji su doprinijeli njegovom nastanku, a to su: Lesli Fist, Danijel Lanoa, Ričard Rid Peri, Zek Rej, Demijen Rajs i Patrik Votson. Svako od učesnika opisuje svoj put koji ga je doveo do rada na ovom albumu, istražuje doprinos, značenje i težinu koju ovaj album nosi sa sobom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana