Poetsko-muzičko veče Marka Miloševića i Borisa Režaka

B. P.
Poetsko-muzičko veče Marka Miloševića i Borisa Režaka

BANjALUKA - Večeras od 20.30 časova na tvrđavi Kastel biće održano poetsko-muzičko veče “Poezija i pjesma života” pjesnika Marka Miloševića i kantautora Borisa Režaka.

Marko Milošević, autor četiri zbirke poezije “Kroz život dušom”, “Pobjeda sebe”, “Zahvala” i “Kaput”, sa zajedničkim podnaslovom “Poezija života”, rekao je da je on došao na ideju o konceptu poetsko-muzičko veče, kako bi poeziju predstavio na jedan autentičan način.

- Ima glumaca koji rade kabare gde kombinuju muziku i poeziju, ali da neko govori svoje stihove, a Boris da peva svoje pesme - toga nema. Mislim da smo se izdvojili po tome i za godinu dana koliko nastupamo imamo 90 nastupa, što je impozantno - rekao je on.

On je istakao da je na njihovim nastupima uvijek veliko interesovanje publike, da uvijek bude lijepih utisaka, a da zarada ide u humanitarne svrhe.

Režak je izrazio zadovoljstvo što je došlo do saradnje sa Miloševićem u vremenu kada se poezija ne sluša toliko često.

- Prosto sam pomislio ko sada sluša poeziju, a ja za klavirom izvodim svoje pjesme. Nije mi se u početku učinilo da će to biti toliko primamljivo, a ispostavilo se potpuno suprotno i uvijek se traži karta više - rekao je Režak.

Poznati banjalučki kantautor je do sada objavio albume “Nakon toliko godina” i “Korak dalje”, a učestvovao je na brojnim muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana