Pjesma Olivera Dragojevića koju uživo nikada nije pjevao: Uz zvuke ove balade sahranjen je poznati glumac

GS
Pjesma Olivera Dragojevića koju uživo nikada nije pjevao: Uz zvuke ove balade sahranjen je poznati glumac

Pjesma Olivera Dragojevića napisana je u taksiju, a snimljena je za potrebe serije „Vruć vetar”. Riječ je o numeri „A sad adio” koju je komponovao čuveni Vojkan Borisavljević.

- Sjećam se toga, kao da je juče bilo. Išao sam u Dubrovnik. Reditelj Aca Đorđević i Siniša Pavić su mi otprilike rekli kakva bi trebalo da bude ta pjesma, da mora da se osjeća vruć vjetar. Prije toga sam ljetovao na Kritu i već sam to osjetio. Brzo sam shvatio šta žele, bio je to trenutak inspiracije koji sam vrlo jednostavno pretočio u pjesmu. Komponovao sam je u taksiju do aerodroma, a Oliver ju je snimio jedne večeri za 10 minuta u studiju Radio Beograda. Njegov glas je obilježio pjesmu, a poslije su je mnogi snimili - rekao je Vojkan i dodao:

- Lijepo sam sarađivao sa Oliverom i žao mi je što se raspala Jugoslavija. To vrijeme, ta zemlja, kultura, muzika i saradnja među nama, iznjedrili su mnogo dobrih stvari. U toj različitosti naroda trudili smo se da se takmičimo i budemo bolji od drugih na pozitivan način, što je donijelo nemjerljive rezultate - otkrio je svojevremeno Vojkan.

Iako je pjesma Olivera Dragojevića postala veliki hit, uživo je nikada nije pjevao. Ipak, riječi ove prelijepe numere bude uspomene, a mnogobrojna publika uz nju slavi, pjeva i tuguje. 

Uz zvuke ove balade sahranjen je glumac Ljubiša Samardžić koji je u pomenutom ostvarenju igrao glavnu mušku ulogu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana