Pit Tauzend objavljuje boks-set od 14 albuma

Branislav Predojević
Pit Tauzend objavljuje boks-set od 14 albuma

LONDON - Sedam rijetkih koncerata gitariste Pita Tauzenda, jednog od osnivača benda “Hu”, koji nisu nikad bili objavljeni u fizičkom izdanju, biće izdani u novom boks-setu od čak 14 CD diskova pod nazivom “Live in Concerta 1985-2001”.

Oni su prvobitno bili dostupni samo putem Pitove veb-stranice “Eel Pie” i bilo je samo jedno izdanje svakog CD-a, što znači da su svi brzo postali kolekcionarski predmeti. 

Nastupi uživo uključuju koncert Tauzenda i njegovog pratećeg benda “Dip end”, na Brikston akademiji 1985. godine, sa Dejvidom Gilmurom iz “Pink flojda” koji je svirao gitaru, zatim koncertno izvođenje Pitovog albuma “Psychoderelict (1993)” snimljenog na Muzičkoj akademiji u Bruklinu 1993. godine, tokom jedine Pitove potpune solo turneje. 

Set obuhvata i svirka iz dvorane “Filmor” u San Francisku 1996. godine te njegov nastup u “Šepard bus” klubu sa kraja 1998. godine. 

Potom slijede snimci sa dvije večeri u londonskom “Sadlers Vels” teatru početkom 2000, kada je jedini put odigrana potpuna predstava “Life House” i konačno, kutija se završava sa dva koncerta iz San Dijega u ljeto 2001. godine.

Osim što je napisao većinu materijala za 12 studijskih albuma benda “Hu” tokom karijere Tauzend je napisao i preko 100 numera za svojih sedam solo albuma te pjesme za brojne televizijske i filmske projekte. 

Sam Tauzend kaže da se godinama borio sa vlastitim emocijama u pokušaju da izbalansira solo snimanje i nastup sa grupom “Hu”.

- Uvijek imam previše posla, previše odgovornosti i premalo vremena. Moram da živim dovoljno života da dobijem inspiraciju i kontekst za moje pjesme, moram da provedem dovoljno vremena u svom kućnom studiju radeći na njima, kako bih učinio dostojnim mog benda “Hu”, onda moram da ih ponovo snimim sa tim bendom, onda o njima elokventno govorim medijima, pravdajući svoje kreativne razlike, onda moram da idem na beskonačne turneje iza nove muzike, nastavljajući da slavim i stare stvari i onda sve ispočetka. Ideja da bih sve to uradio za bend, a zatim i za sebe, jednostavno je suluda. A ipak sam neko vrijeme pokušavao. Nije dobro prošlo. Jedna karijera u životu je dovoljna - rekao je Tauzend. 

Ovaj raskošni boks-set “Live in Concerta 1985-2001” sa ukupno 165 pjesama biće objavljen 26. jula 2024. godine.

PAKET

Zvuk je remasterisao Džon Estli, a kutija je predstavljena kao luksuzna kutija veličine CD-a, sa specijalnom unutrašnjom ladicom.

Uključuje knjigu od 26 stranica u tvrdim uvezima s bilješkama Mata Kenta, novi ekskluzivni intervju Tauzenda, rijetke fotografije i slike te druge suvenire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana