Pijanista Nebojša Maksimović nastupio u Banjaluci: Zvuci klavira duhovna hrana

M. M.
Pijanista Nebojša Maksimović nastupio u Banjaluci: Zvuci klavira duhovna hrana

BANjALUKA - Poznati pijanista iz Beograda Nebojša Maksimović nastupio je u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra u okviru programa ljetne sezone Banskog dvora “50 po 50”.

Publika je imala priliku da čuje klasične kompozicije Sergeja Rahmanjinova, Franca Šuberta, Frederika Šopena i Johanesa Bramsa.

- Ovaj put, za razliku od prošlog koncerta, na repertoaru je malo manje velikih cikličnih dela, više raznih sitnih promena raspoloženja, promena kompozitora - rekao je Maksimović osvrnuvši se na razlike repertoara u odnosu na prethodni koncert, koji je održan prošle godine u Banskom dvoru.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj posjetilaca je bio ograničen na 50, a poštovane su sve preporuke nadležnih organa koje se tiču dezinfekcije, nošenja maski i održavanja distance.

- Razlog da prihvatim poziv da održim koncert u Banjaluci je taj što jako dobro znam da i ovde, kao i u Srbiji, ljudima nedostaje kulturnih dešavanja i duhovne hrane pa i meni lično. Motiv mi je bio da bar malo olakšam ovu katastrofu koja nam se dešava. Za nas umetnike, pa čak i za publiku i organizatore, najveći problem je taj što pored straha od zaraze, vi do posljednjeg momenta ne znate da li će koncert biti održan - kazao je on.

Pijanista je prokomentarisao i položaj umjetnika u ovim neizvjesnim vremenima, naglasivši da trenutno nikome nije lako.

- Sada će biti još teže, ali tolikim profesijama će biti mnogo teže, a da ne pominjem ljude koji se bore sa bolešću, tako da bi bilo glupo da kažem da je nama ne znam kako teško. Svima nam je teško i treba da uradimo sve što možemo da pomognemo jedni drugima i da probamo da izdržimo - dodao je on.

Maksimovićev koncert prvi je nastup u Banskom dvoru koji je održan nakon višemjesečne pauze u radu ove ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana