Onlajn koncert mješovitog hora “Kastratonika” 2. juna

Srna
Onlajn koncert mješovitog hora “Kastratonika” 2. juna

BANjALUKA - Banjalučki Kulturni centar Banski dvor emitovaće 2. juna na zvaničnom “Jutjub” kanalu koncert banjalučkog mješovitog hora “Kastratonika”.

Time će biti nastavljena serija onlajn koncerata značajnih domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika s ciljem nastavka komunikacije sa publikom i za vrijeme vanrednih mjera u vezi sa suzbijanjem širenja virusa korona.

Nastup mješovitog hora, koji je održan u februaru u koncertnoj dvorani Banskog dvora, biće emitovan u 20.00 časova.

“Nakon nekoliko koncerata istaknutih svjetskih umjetnika i ansambala, seriju onlajn emitovanja nastavljamo sa koncertom još jednog kvalitetnog domaćeg sastava i time potvrđujemo našu konceptualnu opredijeljenost da pored renomiranih internacionalnih umjetnika konstantno radimo i na promociji naših značajnih izvođača i stvaralaca”, rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Mješoviti hor “Kastratonika” izvodi klasične i savremene kompozicije, duhovnu, etno-muziku i obrade različitih popularnih kompozicija, saopšteno je iz Banskog dvora.

Hor je osnovan 2017. godine, a njime diriguje profesor Dušan Pokrajčić.

Hor je ostvario brojne zapažene nastupe na međunarodnim folklornim festivalima, a na prošlogodišnjem međunarodnom horskom takmičenju u Bijeljini osvojio je dvije zlatne medalje u kategorijama duhovna muzika i kamerni horovi. /kraj/jp/mđ/foto

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana