Na Savindan besplatni onlajn koncert "Beogradskog gudačkog kvarteta"

Srna
Foto: Ilustracija

BEOGRAD- Istorijski muzej Srbije će 27. januara, na praznik Svetog Save, publici ponuditi besplatni onlajn koncert "Beogradskog gudačkog kvarteta", koji zainteresovani mogu da prate na "Jutjub" kanalu i "Fejsbuk" stranici ove ustanove.

Koncert se realizuje u okviru ciklusa "Muzikom kroz muzej", a budući da se prikazuje na Savindan - numera iznenađenja biće inspirisana praznikom posvećenim Svetom Savi, saopšteno je iz Istorijskog muzeja Srbije.

Na programu su djela kompozitora Georga Fridriha Hendla, Aleksandra Borodina, Đuzepea Verdija, Dejana Despića, Bele Bartoka, Stivija Vondera i Astora Pijacole.

Snimke koncerata kamernih ansambala "Duo perfeto", "Duo moderato" i "Damar", kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, koji su realizovani u prethodnom periodu, zainteresovani građani mogu da pronađu na "Jutjub" kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom korona Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti, prevashodno, usmjeriti na organizovanje besplatnih onlajn sadržaja, kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe.

Koncert na Savindan je najavljen za 19.00 časova, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana