Počeo festival "Banjalučki dani muzike"

Jasmina Salopek
Grupa "Srčani udar"
Foto: J. Salopek | Grupa "Srčani udar"

BANjALUKA- “Banjalučki dani muzike”, najposjećeniji muzički festival u BiH, večeras je počeo na koncertnom prostoru vodenog parka “Akvana” u Banjaluci, uz muzičke ritmove sastava Strings, te dobro poznate Galije, a trajaće do subote, 2. jula.

Deveti “Banjalučki dani muzike”, kao i svih prethodnih godina, nalaze se  u organizaciji Queen Estrade, a publika će imati priliku da uživa u energičnim nastupima najpoznatijih imena regionalne muzičke scene.

Sve posjetioce očekuju tri festivalska dana ispunjena dobrom muzikom, energijom i plesom.

Prve večeri, publiku će, pored Stringsa zabaviti Galija, a za nastavak dobrog ritma u noći bitće zadužen i frontmen grupe “Hladno pivo”, ali ovog puta u solo nastupu Mile Kekin i  Bend, grupa Srčani udar, koja na festival dolazi čak iz daleke Kanade, te Lorein.

Drugi dan festivala rezervisan je za nastupe legendarne Yu Grupe, benda Rock Ko Fol iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i nastupe dinamičnog sastava Sevdah Baby i bendova Charna i Logic System Disorder, pobjednika takmičenja “Banjalučka gitarijada”.
 

Trećeg dana, publika festivala “Banjalučki dani muzike” imaće priliku da među prvima u regionu čuje pjesme sa novog albuma benda Riblja Čorba, čiji su nastupi postali zaštitni znak ovog festivala. Pored toga, na sceni će nastupiti i fantastični Marčelo, Nensi, Raid i Napeti kvintet, Atomsko sklonište, te banjalučki bendovi Racija i Respirator.

Ulaznice po cijeni od 10 KM po festivalskoj večeri su u prodaji putem onlajn servisa kupikartu.ba, te na blagajni VP “Akvana” i ispred RK “Boska”. Program sve tri festivalske večeri počinje u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana