Mladi muzičari iz Prnjavora koncertom obilježili Dan škole

Srna
Mladi muzičari iz Prnjavora koncertom obilježili Dan škole

Prnjavor - Učenici Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Konstantin Babić” u Prnjavoru večeras su održali koncert čime je obilježen Dan škole.

Direktor škole Đorđe Kovačević istakao je da se večeras osim učenika osnovne škole predstavilo i svih 18 polaznika srednje škole u solo izvođenju i kao kamerni ansambli.

“Vjerujemo da je publika uživala i da je koncert bio na zadovoljavajućem nivou jer su sva izvođenja nagrađena aplauzom”, rekao je Kovačević.

On je izrazio zadovoljstvo visokim prošlogodišnjim prosjekom prve generacije srednje škole koji je iznosio 4,80, čemu je, između ostalog, doprinijela i činjenica da je ovo jedina škola koja ima prijemni ispit.

“Muzičku srednju školu upisuju isključivo djeca koja to vole, prijavljuju nam se uglavnom učenici vukovci koji nuliraju prijemni. Imamo i određeni broj učenika koji paralelno pohađa i Gimnaziju, jednu od najtežih srednjih škola, koju po obimu i težini gradiva prati naša muzička škola, što na kraju rezultira i visokim prosjekom”, rekao je Kovačević.

On je dodao da su zbog svega toga zadovoljni i učenici i nastavnici, ali i roditelji koji po prvi put u ovom okruženju mogu da vide kako se postaje budući profesionalac, na koji način profesori “proizvode” i njeguju rad sa muzičkim profesionalcima.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović rekao je da su uslovi za rad u Muzičkoj školi u Prnjavoru odlični, nastava visokog kvaliteta, a zainteresovanost učenika velika i da je dobro što lokalna zajednica ima ovakvu školu.

“Republički pedagoški zavod će i u narednom periodu pratiti rad ove, ali i svih drugih škola u Srpskoj, posebno što po strategiji obrazovanja imamo obavezu da počnemo vrednovati rad svih škola. Muzička škola u Prnjavoru već sada slovi za jednu od najboljih škola ovog tipa i ranga u Republici Srpskoj”, rekao je Damjanović.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš istakao je da je večerašnji koncert pokazao da se u ovoj školi predano i ozbiljno radi, da je srednja škola za dvije godine postojanja već opravdala očekivanja i da će opština i dalje biti na raspolaganju za sve što im je potrebno.

Večerašnjem koncertu prisustvovao je i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

Školu za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Konstantin Babić” pohađa oko 200 učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana