“Libertango nuovo ” nastupio u Banskom dvoru: Najljepši zvuci savremenog tanga

M. M.
“Libertango nuovo ” nastupio u Banskom dvoru: Najljepši zvuci savremenog tanga

BANjALUKA - Ansambl “Libertango nuovo” nastupio je u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra, a publika je imala priliku da uživa u maestralnom izvođenju najljepših kompozicija Astora Pjacole, te u numerama poznatih autora tango nuovo muzike 21. vijeka.

Glavni pokretač u radu ovog ansambla je ljubav, a ljubav u njihovom izvođenju umjetničke muzike i muzike argentinskog tanga pronašla je i prepoznala publika na mnoštvu koncerata koje su održavali u regionu i inostranstvu.

Članovi sastava posebno su ponosni na činjenicu da uspješno promovišu kvalitetnu muziku različitih žanrovskih usmjerenja, ali i na činjenicu da su začetnici razvoja ljubavi prema tangu nuovu u Banjaluci, čime su ovaj grad smjestili na evropsku i svjetsku tango scenu.

Ovaj sastav osnovan je 2003. godine, a trenutno ga čine Sanja Zelić (klavir), Ljiljana Milić (gitara),  Darko Ružičić (harmonika), Boris Dukić (klarinet) i Dejan Đorđević (kontrabas). 

Događaj u Banskom dvoru održan je uz poštovanje svih propisanih mjera nadležnih organa, a broj posjetilaca bio je ograničen na 50.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana