"Kuća dobrih tonova" uključena u projekat Kreativne Evrope

Srna
Foto: Srna

SREBRENICA- Djeca i mladi sa područja Srebrenice i Bratunca, koji pohađaju muzičke, horske i druge radionice u srebreničkoj "Kući dobrih tonova" učestvovaće u dvogodišnjem projektu Kreativne Evrope pod nazivom "Pjesme za Evropu".

Ovaj projekat zvanično je počeo objavljivanjem kompozicije "Želimo da pjevamo zajedno" čiji je autor teksta i muzike direktor hora "Bečkih dječaka", profesor Gerald Virt.

Kompoziciju su u partnerstvu izveli horovi iz Austrije, Grčke, Slovačke i hor "Kuće dobrih tonova" iz Srebrenice.

Ovo je izuzetna čast i prilika da djeca uče i razvijaju se prateći savremene programe i metodologiju izučavanja muzike, smatraju u srebreničkoj muzičkoj školi.

U ovoj školi smatraju da će, zahvaljujući kvalitetnom radu i afirmaciji, mladi muzičari iz Srebrenice i Bratunca ravnopravno učestvovati u stvaranju muzike sa partnerima iz Evropske unije.

"Svi učesnici projekta će koristiti prednosti SMART metodologije podučavanja u muzičkoj nastavi", rekao je generalni menadžer "Kuće dobrih tonova" Ismar Porić.

On kaže da je ovu metodologiju osmislio profesor Virt i da ona podrazumijeva softver koji mjeri pažnju, angažovanost i glasovne kapacitete učesnika programa.

Koristeći se ovom metodologijom nastavnici mogu brzo unaprijediti svoje predavačke vještine.

Porić ističe da je socijalna inkluzija u prvom planu svim partnerima u projektu, a da će muziku koristiti kao platformu za promociju kulturnih i umjetničkih vrijednosti, čiji će promoteri biti djeca i mladi.

Cilj projekta je da se kroz muziku promovišu univerzalne ljudske vrijednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana