Koncert Nemanje Marjanovića u Banjaluci

D. K.
Koncert Nemanje Marjanovića u Banjaluci

Banjaluka - Koncert tri vrhunska muzičara, violiste Nemanje Marjanovića uz podršku gostiju banjalučke pjevačice i pijanistkinje Marije Šestić i beogradskog violiniste Nikole Aleksića biće održan večeras u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra od 20 časova.

Nemanja Marjanović je kao solista učestvovao na svim značajnim domaćim festivalima, BEMUS, NOMUS, “Mokranjčevi dani”, “Mermer i zvuci”, OKTOH, “Tribina kompozitora” i mnogim drugima, takođe i na stranim festivalima, kao sto su “Santander”, “Slamatino” i drugi.

Nastupao je u Austriji, Španiji, Mađarskoj, Rusiji, Italiji, Holandiji, Meksiku i drugim zemljama. Dobitnik je prve nagrade na Internacionalnom konkursu “Petar Konjović”, u tri etape.

Njegovi gosti na ovom koncertu su svima dobro poznata banjalučka pjevačica Marija Šestić, koja od 2007. godine radi na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, u zvanju umjetničkog saradnika, te sarađuje sa gudačkim, duvačkim, gitarskim i odsjekom za solo pjevanje, te takođe radi kao profesor uporednog klavira i beogradski violinista Nikola Aleksić.

Nikola Aleksić dobitnik je više nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima. Takođe, dobitnik je druge nagrade na međunarodnom muzičkom konkursu u italijanskom gradu Strezi 1993. godine, kao i Oktobarske nagrade grada Beograda za stvaralaštvo mladih 1994. godine. Dva puta je proglašen za najboljeg studenta violine na FMU. Dodijeljena mu je i nagrada “Zlatni anđeo” za najuspešnijeg mladog umjetnika i nagrada Radio Beograda “Muzičar godine 2004”. Zajedno sa pijanistkinjom Hildom Švan dobitnik je nagrade “Stanojlo Rajičić” za najuspešniji resital održan u SANU u sezoni 2014/2015.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana