Koncert kvarteta u Banjaluci: “BarabaR” večeras u Banskom dvoru

M. M.
Koncert kvarteta u Banjaluci: “BarabaR” večeras u Banskom dvoru

BANjALUKA – Koncert kvarteta “BarabaR” biće održan večeras u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra. Nastup će početi u 21 čas.

Kvartet “BarabaR”, koji je osnovan u septembru 2018. godine čine Ljubica Crnobrnja (violina), Ognjen Janjanin (harmonika), Zoran Vujić (perkusije) i Filip Vukelić (klavir).

- Osnovna ideja ovog kvarteta je bila da izvodi autorsku muziku inspirisanu folklorom i etno-elementima, ali ipak zasnovanu na nešto klasičnijoj, odnosno formalnijoj harmonskoj osnovi. Vremenom, repertoar se proširio na valcere, tanga, filmsku muziku kao i obrade bezvremenskih pop-rok hitova – naveli su iz Banskog dvora o ovom sastavu.

Ime “BarabaR” nastalo je od istoimene autorske kompozicije Ljubice Crnobrnje, u kojoj su spojeni narodni melos i ritam sa klasičnom formom. Sastav trenutno radi na pripremi i snimanju autorske muzike.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, broj mjesta na koncertu ograničen je na 50. Nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu u Banski dvor su obavezni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana