Koncert Jovane Raljić i Vakane Kacumoto u Banskom dvoru: Muzikom od Tokija do Banjaluke

I. B.
Koncert Jovane Raljić i Vakane Kacumoto u Banskom dvoru: Muzikom od Tokija do Banjaluke

BANjALUKA - Koncert renomiranih muzičkih umjetnica violinistkinje Jovane Raljić i pijanistkinje Vakane Kacumoto biće održan sutra od 20 časova u koncertnoj dvorani Banskog dvora.


- I dok je Vakana Kacumoto svoje prve muzičke korake napravila u Tokiju, a Jovana Raljić u Banjaluci, putevi su im se ukrstili u Beču, gdje su nastavile svoje umjetničko usavršavanje i izgradile karijere vrijedne pažnje - saopštili su iz Banskog dvora.

Jovana Raljić magistrirala je sa najvišim priznanjem na najistaknutijoj svjetskoj akademiji u centru klasične muzike u Beču u klasi profesora Kristijana Altenburgera. Dobitnica je brojnih prvih nagrada i priznanja na internacionalnim takmičenjima violine u Srbiji, Italiji, Njemačkoj, Austriji. Kao solistkinja nastupila je sa brojnim simfonijskim orkestrima poput “Karlove vari” simfonijskim orkestrom iz Češke, “Savaria” simfonijskim orkestrom iz Mađarske, “Lapentrata” kamernim orkestrom iz Finske, Filharmonijom iz Graca, Milanskim kamernim orkestrom.

Vakana Kacumoto diplomirala je klavir u klasi profesorice Jasminke Stankul - Cernko i usredsredila se na pratnju Mejnharda Prinsa. Rano muzičko obrazovanje stekla je u muzičkoj školi “Jamaha” u uzrastu od dvije godine. Vakana je dobitnica posebne nagrade za interpretaciju Franca Šuberta.

Besplatne pozivnice mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakim radnim danom, osim vikendom u periodu od 12 do 18 časova na biletarnici Banskog dvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana