Jasmin Levi 10. novembra premijerno nastupa u Sarajevu uz podršku “m:tela”

GS
Jasmin Levi 10. novembra premijerno nastupa u Sarajevu uz podršku “m:tela”

BANjALUKA - Kompanija “m:tel” generalni je pokrovitelj koncerta svjetske muzičke zvijezde Jasmin Levi 10. novembra u Sarajevu.

Jasmin Levi, zvijezda world music scene, kantautorka izraelsko - španskog porijekla, uz podršku prijatelja muzike, kompanije “m:tel”, premijerno će nastupiti u dvorani Bosanskog kulturnog centra.

Jasmin Leviu ove krajeve vraća se u okviru turneje “Balkan Tour” i to nakon koncerata koji su izazvali ogromnu pažnju javnosti i publike ovog ljeta na festivalima “Belgrejd river fest” i “Banjaluka fest”.

- Simbolično, njen nastup u Sarajevu odigraće se upravo u dvorani Bosanskog kulturnog centra koja je nekada davno bila najveći jevrejski hram u ovom gradu - navode iz “m:tela”

Pjesmu “ Una Noche Mas ”, svjetsku ljubavnu himnu, sarajevska publika po prvi put će čuti uživo.

-Ovaj koncert jedan je od najvećih internacionalnih događaja u Bosni i Hercegovini ove jeseni, a sama umjetnica, sasvim sigurno, publici će prirediti prvoklasan muzički užitak. Snagom glasa i jačinom emocije, Jasmin Levi na svom koncertu vodi nas na put u kome se zaboravlja na sve brige i prepušta iskustvu, koje zasigurno dovodi do katarze. U pratnji svojih muzičara stvara doživljaj utemeljen na ladino i flamenko kulturnoj baštini, prožet i modernijim zvukom, interpretirajući priče o ljubavima, posljednjim  zagrljajima, rastancima, slaveći život i emocije. Kako se u njenoj muzici jasno osjeća sefardsko nasljeđe i izraelski korijeni, za vokal Jasmin Levi kaže se da je “glas svih kultura Mediterana”, od Izraela do Španije – poručili su iz kompanijr “m:tel” .

Sama pojava Jasmin Levi vjerno dočarava ono o čemu pjeva, budeći jake osjećaje kod publike, zbog čega se ubraja među one umjetnike čiji rad pun potencijal ostvaruje upravo u interakciji sa njom na koncertima. Svaki minut njenog nastupa prožet je emocijama koje publiku vode kroz sjetu, bol, nostalgiju, ali i ljubav kao inspirišuću, pokretačku energiju i radost življenja.

Pjesmama “Una Noche Mas”, “La Alegria”, “Adio kerida”, “Olvidate de mi”,, albumima “La Juderia”, “Mano Suave”, “Libertad”,  ova umjetnica se upisala u sam vrh top lista najslušanije muzike na planeti.

Ulaznice za koncert Jasmin Levi u Sarajevu prodaju se na blagajni Bosanskog kulturnog centra i onlajn na kupikartu.ba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana