Dražen Žerić Žera, lider grupe "Crvena jabuka": Mi volimo muziku, ne popularnost

Tanjug
Dražen Žerić Žera, lider grupe "Crvena jabuka": Mi volimo muziku, ne popularnost

BEOGRAD - Sarajevska pop rok grupa "Crvena jabuka" večeras će održati treći koncert naziva "Tamo gdje ljubav počinje" u Mts Dvorani, a frontmen sastava Dražen Žerić Žera je na danšnjem susretu sa medijima izjavio da oni pripadaju staroj gardi muzičara koji iskreno vole muziku, a ne toliko popularnost.

"Crvena jabuka" je već rasprodala dva vezana koncerta, na Dan žena - 8.marta, i veče kasnije 9. marta, a zakazala je i četvrti nastup za 5. april.

"Eto od 1986. godine kada smo počeli sa nastupima, trudimo se da nam svaki koncert bude prekrasan, poseban, da ostane u sjećanju. Skoro 38 godina naša publika, kao i vaša u bivšem Domu sindikata, sada Mts Dvorani, to umije da prepozna", istakao je pevač, tekstopisac, autor skoro svih pesama iz bogatog opusa "Crvene jabuke". 

Tako se nastavlja niz tradicionalnih, proljećnih koncerata regionalne atrakcije u bivšoj Dvorani Doma sindikata, a ove godine biće ih ukupno četiri, najviše do sada. 

"Reperoar bude sličan kada radimo vezane koncerte, kao što smo imali 8.i 9. marta, a večeras će set lista biti mješavina pjesama sa ova dva nastupa. Ali zato će na četvrtom koncertu 5. aprila biti potpuno drugačije", obećava frontmen grupe Dražen Žerić – Žera, koji je jedini ostao iz originalne postave grupe, osnovane 1985. godine. 

Podsjetimo da je prvi nastup u tada Kombank Dvorani, bend imao 2018. godine kao unplagd koncert, a onda i u jeku pandemije virusa korona  2020., kao i 2022. godine. Naravno, koncerti su uvijek bili unaprijed rasprodati, po dva u nizu.

Žerić kaže da ipak neće zakazivati peti i šesti koncert, i tako unedogled, kao čitavu seriju, jer smatra da je četiri koncerta sasvim dovoljno. 

U ime cijelog benda poručio je da se raduje ponovnom susretu sa beogradskom publikom, koja po njihovim riječima, važi za posebno energičnu i euforičnu. 

Pop rok sastav će publici, kako najavljuju, u elektrik rokenrol maniru odsvirati sve do jednog poznate hitove, među kojima su "Tugo nesrećo"; "Ima nešto od srca do srca", "Tuga ti i ja" "Bježi kišo s prozora"; "Dirlija" i mnogo drugih iz opusa bogatog sa preko 200 pjesama, kao i numere novijeg datuma.

Njihovi prethodni koncerti u Mts Dvorani su uvijek trajali barem tri sata, a neki su dostigli i čitava četiri časa, sa više od 40 pjesama na repertoaru.

"Jako puno pesama imamo u diskografiji, i jeste teško od toliko njih izabrati šta sve da sviramo na koncertu, a da svi budu zadovoljni. Opet, uvijek će se naći neko da kaže "zašto niste svirali ovu pesmu, a mogli ste i onu". Teško je svima udovoljiti. Zato često imam problema sa dužinom koncerata koji traju barem po tri i po sata", ocenio je Žera i dodao da se nikad ne umori od tolikih nastupa koji podsjećaju na pravi muzički maraton. 

Lider pop rok sastava da im na koncerte dolazi publika različitih doba i oba pola, "to mogu biti mladi ili tinejdžeri mog doba koji sad imaju oko 56 godina", onda i stariji, kao i sve generacije, jer su u jednoj porodici sigurno slušali ovaj bend, prvo majka ili otac, njihova deca, ćerka, sin, ili prvo sestra, pa se priključio mlađi brat. 

Posljednjih godina i decenija "Crvena jabuka" je često održavala koncerte u Sava centru, jednom u Hali sportova, na Beer festu (Ušće), festivalu "Bojčinsko leto" u Surčinu, a sada im je u Beogradu glavni "dom" – Mts Dvorana.

U publici im se nedavno zadesio i naš i svjetski najbolji teniser Novak Đoković. 

"Jednostavno volimo muziku, koncerte, nastupe, da delimo energiju sa publikom. Mi smo stara garda muzičara, krenuli smo u ovu priču isključivo iz iskrene, čiste ljubavi. Danas je to sve drugačije, iz nekih pogrešnih razloga. Važniji su mnogima pregledi na JuTjubu, popularnost. Eto i Novak Đoković je došao na naš koncert, što je dokaz da je normalan čovjek. Neko vozi taksi, ili peče ćevape, a ja pevam i bavim se stvaranjem muzike. Mi u bendu ne pripadamo ovom svijetu danas. Nama je najvažnija muzika", zaključio je Dražen Žerić Žera i pozvao publiku na koncerte večeras i 5. aprila u Mts Dvorani. 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana