“Dimitrije Vasiljević Njujork kvartet” u Banjaluci

Milanka Mitrić
“Dimitrije Vasiljević Njujork kvartet” u Banjaluci

Banjaluka - Nekoliko dana nakon izuzetnih koncertnih nastupa održanih na džez festivalu u Valjevu i na sceni Kolarčeve zadužbine u Beogradu, džez sastav “Dimitrije Vasiljević Njujork kvartet “ nastupiće i u Banjaluci.

Koncert će biti održan sutra u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra u 20 časova.

U sastavu ovog kvarteta su kompozitor i pijanista Dimitrije Vasiljević (Srbija/SAD), gitarista Rikardo Grili (Brazil/SAD), kontrabasista Ben Tiberio (SAD) i bubnjar Rafael Panijer (Francuska/SAD).

- Ovaj džez sastav iz Njujorka svoj zvuk bazira na spoju modernog američkog džeza, klasičnog evropskog nasljeđa i tradicionalne srpske muzike. Svi članovi ovog sastava su vrsni džez muzičari iz različitih dijelova svjeta, sa dugogodišnjim iskustvom sviranja na njujorškoj, ali i drugim važnim džez scenama svjeta, kao i sa brojnim eminentnim džez umjetnicima - navedeno je o sastavu.

Banjalučka publika je već imala priliku da čuje Dimitrija Vasiljevića, krajem decembra prošle godine, takođe u Banskom dvoru. Vasiljević je srpski džez kompozitor i pijanista iz Beograda, koji živi i radi u Nju Orleansu.

- Srećni smo zbog činjenice da svega dva dana nakon Kolarčeve zadužbine u Beogradu i Banski dvor može da ugosti ovaj renomirani džez kvartet. Veliko interesovanje za ovaj koncert i još svega nekoliko preostalih ulaznica nagovještavaju još jedno džez veče za pamćenje. Banski dvor će i nakon ovog koncerta nastaviti sa tradicijom koju smo započeli tokom održavanja prvog festivala džez muzike “Intime Jazz fest” te će neposredno po završetku koncerta u banjalučkom klubu “Siti pab” biti organizovan džem sešn, u kojem će učestvovati poznati banjalučki džez sastav “Combine Quartet” i naši gosti iz Njujorka - rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Koncert će biti realizovan u organizaciji Banskog dvora Kulturnog centra i dio je zvaničnog programa manifestacije “Proljeće u Banjaluci”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana